НАШІ СПРИНТЕРИ — НАЙСПРИТНІШІ

НАШІ СПРИНТЕРИ — НАЙСПРИТНІШІ

«Королева спорту» — як інколи величають легку атлетику, у Новограді-Волинському останніми роками не могла похвалитися успіхами на обласному рівні, посідаючи місця далеко не серед лідерів. Однак в нинішньому році ця «крига», здається, скресла, підтвердженням цьому є старти за програмою обласної спартакіади школярів, що проводилися у м.Житомир, де змагалися легкоатлетичні збірні з усіх міст та районів області. Про перебіг подій розповідає керівник гуртка легкої атлетики міської ДЮКФП О.Я.Універсал.
Легкоатлетична збірна школярів міста, до складу якої було включено десять спортсменів та спортсменок, цього року достойно представляли наше місто. Особливо порадували мене виступи на спринтерських дистанціях. Юнаки, відмінно стартувавши в попередніх забігах на дистанції 100 м, потрапили до фінального забігу. Швидкі секунди показав Вадим Прокопчук, котрий фінішував з другим результатом — 11,3 сек., зупинивши секундну стрілку на рівні другого дорослого розряду, що дозволило йому стати кандидатом до збірної області. Лише долі секунди не дозволили Сергію Баці посісти третє місце, хоча норматив третього дорослого розряду 11,8 сек. вдалося подолати. Ще один наш легкоатлет — Денис Копач з результатом 12,0 замкнув вісімку фіналістів.
Такі швидкі секунди дозволили сподіватися на перемогу в командній естафеті, де бігло 4 спринтери, кожен долав дистанцію 100 м, саме трійка фіналістів з допомогою Анатолія Корнійчука, зуміла перемогти в цьому виді програми, обійшовши минулорічних чемпіонів — житомирян. Швидкі секунди, що були вищими ніж особисті досягнення, були показані на дистанції 800 м Ярославом Михальчуком, на дистанції 400 м — Богданом Гончаруком.
Намагалася не відставати від юнаків і дівоча половина збірної. Так, Олександра Ніколаєнко також зуміла пробитись у фінал бігу на дистанцію 100 м, і хоча їй не вдалося потрапити до призової трійки, кількість залікових очок, що їх до загальнокомандної скарбнички принесла легкоатлетка, — була значною.
Чимало очок команді принесли також Вікторія Кузьменко — на дистанції 100 м, та Олександра Рябець — на дистанції 400 м. Тож загальна кількість залікових результатів дозволила нашій команді посісти третє місце серед команд міст області, обігравши досить сильну команду
м. Бердичів, а в загальному заліку серед міст та районів нам вдалося фінішувати з четвертим результатом, значний зроблено крок вперед у порівнянні з сезоном 2008 року, коли легкоатлетична збірна фінішувала з 11-м місцем.
А перемогу здобули господарі змагань — житомирські легкоатлети, другий рядок в активі збірної м.Коростень, третє місце забронювали за собою вихованці та вихованки збірної Баранівського району, 100% якої складають учні ЗОШ смт.Першотравенськ.
Безумовно, працювати ще є над чим, щоб демонструвати ще більш високі результати, однак трьохразових тренувань на тиждень для більш вагомих здобутків замало. Тож, враховуючи потенціал легкоатлетів та легкоатлеток, більшість з яких нині навчаються у 8-х — 9-х класах, бажано було б збільшити кількість тижневих тренувань. Про це слід потурбуватися адміністрації ДЮКФП та управлінню освіти міськвиконкому, де працює нині легкоатлетичний гурток. Тим більше, що кількість керівників гуртка легкої атлетики станом на травень 2009 року дорівнює одному — та і той працює навіть не на 0,5 ставки. А майбутні Валерії Борзови та Сергії Бубки необмінно знайдуться.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ