ЄВРОКЛУБІВЦІ НАШОГО МІСТА ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У РЕГІОНАЛЬНОМУ ЯРМАРКУ КРЕАТИВНОСТІ ТА ІННОВАЦІЙ

ЄВРОКЛУБІВЦІ НАШОГО МІСТА ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У РЕГІОНАЛЬНОМУ ЯРМАРКУ КРЕАТИВНОСТІ ТА ІННОВАЦІЙ

\"ЄВРОКЛУБІВЦІУ місті Рівному, 16 травня, відбувся регіональний молодіжний ярмарок креативності та інновацій. Учасниками ярмарку, як зазначили організатори, були мережі Євроклубів Рівненської, Волинської областей та м.Новограда-Волинського (Житомирської області). Метою ярмарку було визначено посилення діяльності Євроклубів та співпраці в рамках місцевої мережі Євроклубів та між мережами сусідніх областей через підготовку та проведення регіонального молодіжного ярмарку креативності, що привертатиме увагу широкої громадськості до діяльності місцевих Євроклубів, покращить імідж Євроклубів у рамках Європейського року креативності та інновацій.
15 Євроклубів, у тому числі 3 з нашого міста, на самостійно виготовлених стендах представляли свої здобутки у сфері молодіжних обмінів, країнознавства, вивчення традицій і звичаїв народів Європи.
Учасники — представники дитячих центрів євроінтеграції, знайомилися з формами роботи євроклубів, налагоджували зв’язки, вчилися співпраці. Паралельно в одному місці з проектора демонструвалися презентації Євроклубів, цікаві відеоролики, та фото з різних проектів.
Особливо зацікавили учасників ярмарки презентації євроклубів міста Новограда-Волинського. Про діяльність шкільних євроклубів нашого міста розповіли П.К.Ліневич, голова асоціації євроклубів міста, О.І.Чала (євроклуб «Євросвіт» ЗОШ №3), О.О.Босс (євроклуб ЗОШ №2), А.В.Вакульчук (євроклуб «ЄвроСмолка» ЗОШ №10). Як підкреслили представники управління освіти і науки міста Рівного та організатори ярмарку, досвід діяльності євроклубів нашого міста з європейської освіти є дуже корисним для учасників ярмарку з інших областей.
Учні, знавці міжнародних відносин, міжнародної політики та процесів європейської інтеграції могли продемонструвати свої знання у вікторині «Україна-ЄС» з призами (до речі, наші євроклубівці показали добрі знання, а керівник ШЄКу школи №3 Чала О.І. отримала спеціальний приз).
Учасники ярмарку мали змогу взяти участь у баркемпу на тему: «Сучасна вища освіта в Європейському вимірі – вплив інновацій та креативні підходи» та дебатах з європейської тематики.
Цікавим, на думку учнів нашого міста, став Євроквест по місту Рівне, де учні за короткий час познайомилися з цікавими, історичними пам’ятками міста.
Організація роботи тренінгових майданчиків, запрошення тренерів та призи учасникам заходів стали можливими завдяки проекту «Підтримка мережі Євроклубів України», що реалізується ВГО «Українська асоціація європейських студій» за підтримки Представництва Європейської комісії в Україні.
Всі учасники ярмарку, а це близько 200 дітей та керівників, отримали задоволення від прийому у м.Рівне, від рівня організації ярмарку, від нових друзів та народження нових ідей. Великі очікування покладаються на майбутню співпрацю між шкільними європейськими клубами.
Асоціація європейських клубів Новограда-Волинського дякує організаторам ярмарку РОМГО «Євроклуб», РБФ «Рівне. Європейський вибір» за фінансову підтримку участі 11 євроклубівців з Новограда-Волинського.
Г.ДАНИЛЬЧУК, методист інформаційно-методичного центру

ЄВРОПЕЙСЬКИЙ РІК КРЕАТИВНОСТІ ТА ІННОВАЦІЙ
Ініціатива проведення Європейського року креативності та інновацій (2009) почалась з пропозиції Європейської Комісії до Ради Європейського Союзу та Європейського Парламенту прийняти відповідне рішення згідно процедур ЄС.
Пропозиція, датована 28.03.2008 року була підтримана Радою Європейського Союзу 21.05.2008 року і підтримана Європейським Парламентом 23.09.2008 року.
Європейський рік креативності та інновацій є головною темою заходів за проектом «Підтримка мережі Євроклубів України», що реалізується Всеукраїнською громадською організацією «Українська асоціація європейських студій» за підтримки Представництва Європейської Комісії в Україні та інформаційної підтримки Міністерства освіти і науки України.