28 ЧЕРВНЯ У МІСТІ ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ ТА ДЕНЬ МОЛОДІ

Цього дня представники міської та районної влади, громади міста та району зібралися біля пам’ятника Т.Г.Шевченку, аби покласти квіти, великому Кобзареві — борцю за незалежність та демократичність України — та провести урочистий мітинг.
Із привітальним словом до громади звернувся міський голова М.П.Боровець. Важким і довгим був шлях нашої держави до справжньої незалежності. Скільки крові і сліз було пролито нашими співвітчизниками, щоб сьогодні око нам милував синьо-жовтий прапор і Володимирський тризуб, щоб могли ми вільно, у весь голос заспівати «Ще не вмерла Україна».
Прийняття основного закону закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність і стало найважливішим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.
Перед присутніми також виступили голова Новоград-Волинської районної державної адміністрації М.О.Іванюк, голова районної ради В.В.Гончарук, депутат районної ради Р.С.Куриленко. Від молоді міста звернулися випускниця ЗОШ № 2, стипендіат міського голови Лілія Желєзнова.
Вірш на слова Тараса Григоровича Шевченка прочитав керівник народного театру МПК Валентин Ольшевський.
Пісні «За Україну» та «Молитва за Україну» прозвучали у виконанні учня Великомолодьківської ЗОШ Новорока Кирила та — заслуженого працівника культури України Віри Матвійчук.
У цей же день, ввечері, на площі Лесі Українки з нагоди ще одного свята — Дня молоді — відбулися молодіжне караоке, розважальна програма за участю обдарованої молоді міста. Представникам талановитої молоді Новограда-Волинського заступник міського голови В.С.Титяневич вручила цінні подарунки та подяки міського голови, а саме: Олені Тимощук — організатору-методисту міського Палацу культури, Олександру Гарбовському депутату міської ради, приватному підприємцю, Олегу Лозку лікарю-хірургу відділення Новоград-Волинського міськрай ТМО, старшому лейтенанту Сергію Собку — командиру механізованого взводу в/ч А-0409, Олексію Павленку — кандидату у майстри спорту з волейболу, Олені Герасимчук — заступнику директора з навчально-виховної роботи, вчителю хімії та біології Новоград-Волинської загальноосвітньої школи I-III ступенів №7.
Завершився вихідний день святковою дискотекою.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради