«ДЕТЕКТИВНА ІСТОРІЯ» БАННО-ПРАЛЬНОГО КОМБІНАТУ

Недобудоване приміщення банно-прального комбінату (вул.Левченка, 25а) віднині включене до реєстру майна комунальної власності територіальної громади Новограда-Волинського. Відповідне рішення ухвалили члени виконкому на засіданні 22 липня.
«Майже детективною історією» назвав міський голова Микола Боровець тяганину, що гальмувала процес передачі приміщення близько п’яти років. Все зав’язувалося на постанові Кабінету Міністрів, яка вийшла у світ лише у червні цього року.
— Рішення про передачу в комунальну власність місту цієї будівлі, що належала фонду Держмайна, вирішувалося на рівні Кабміну. Однак, як тільки справа наближалася до кінця — були погодження на всіх рівнях тощо, змінювався Уряд. Так тривало роками. Нарешті все успішно завершилося, — розповів Микола Боровець.
Як розпорядитися щойно отриманим майном — міські очільники ще не визначилися. Прозвучали думки зберегти його цільове призначення або ж переобладнати будівлю під дитячий садок. А свого часу, пригадаємо, там навіть збиралися розмістити краєзнавчий музей.
Єдине, що зараз можна стверджувати напевне, — до кінця поточного року об’єкт добудовувати не планують. Причина класична — у міському бюджеті немає грошей. Тож, мер навіть не приховував, що було б непогано, аби приміщення тимчасово взяв у оренду хтось із підприємців. Тоді і будівля знаходитиметься при ділі, і витрати на її охорону бюджет не обтяжуватимуть.
До слова, загальна площа споруди складає 1545 кв. метрів. На баланс її поставлено із залишковою вартістю близько 1,2 млн. грн. У минулому році завершення будівництва оцінювали приблизно в півтора мільйони.
Можна не сумніватися, що навколо подальшої долі добротної будівлі дебати точитимуться ще ті. Чи не піде перспективна споруда «з молотка» років через декілька — це питання теж не слід виключати зі списку можливих варіантів розвитку подій.
Олег БРЮХАНОВ