ЗІ СВЯТОМ МІСТА ТА ДНЕМ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ!

ЗІ СВЯТОМ МІСТА ТА ДНЕМ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ!

ШАНОВНІ НОВОГРАД-ВОЛИНЦІ ТА ГОСТІ НАШОГО МІСТА!
22 та 23 серпня Новоград-Волинський стане серцем поезії та мистецтва, пісні і танцю, оскільки знову вітатиме гостей Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела». Цей радісний, неповторний, самобутній захід у двадцять третій раз збирає в єдине коло друзів, які приїхали вклонитися Лесиній землі.
У ці ж дні, вся країна вшановує один з трьох символів нашої держави — Державний Прапор України. На вшанування багатовікової історії українського державотворення на вулицях міста піднімуться синьо-жовті національні прапори. І кожен громадянин України має проникнутись національним духом та об’єднатись навколо символу, що уособлює нашу Вітчизну.
24 серпня Новоград-Волинський житиме в атмосфері Дня народження держави та свята нашої малої батьківщини — Дня міста.
18 років тому сталася подія, яка перевернула життя мільйонів громадян. Народилася нова молода держава, ім’я якій — Україна. Український народ став не просто свідком, а й творцем цієї великої історичної події. І я щиро переконаний у тому, що День незалежності України — найбільше свято української державності.
Кожне свято — неповторне, воно знову і знову з особливою яскравістю підкреслює невичерпну силу і красу людського розуму, висоту устремлінь творчих особистостей, талант нашого народу, причетність новоград-волинців до великої української нації. Хай ці святкові дні подарують чарівні миті спілкування з поетичним словом і мистецтвом, залишать найтепліші, найкращі враження про місто, котре дало світу геніальну Лесю Українку!
Саме любов народу до її постаті вилилась у чудове, яскраве свято, котре щороку з новою силою б’є чистими джерелами творчості, що йде від Лесиного духу!
Від імені міської влади та всієї громади міста щиро дякую всім, хто розділив з нами радість зустрічі, дякую за участь, допомогу і підтримку в підготовці свят.
Нехай затишно і гарно буде кожному з вас на древній Звягельській землі!
Хай завжди з вами будуть добро, краса та натхнення, великі справи в ім’я рідної України, в ім’я торжества справедливості і правди на рідній землі, про що мріяла наша видатна землячка, світоч світової літератури, геніальна Леся Українка!
Процвітання неньці — Україні та нашому неповторному красеню Новограду під ясною блакиттю українського неба!
З повагою міський голова Микола БОРОВЕЦЬ

23 СЕРПНЯ – ДЕНЬ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА
24 СЕРПНЯ – ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ

Шановні жителі району і міста!
Щиро вітаємо вас із найбільшими державними святами – Днем Державного Прапора та 18-ою річницею Незалежності України!
Наша країна, наш народ святкує вже вкотре річницю, відколи здійснилася споконвічна мрія українців — бути господарями на своїй прекрасній і чарівній землі. Майже тисячу років, з часів Київської Русі, українці прагнули вільно жити, сповідувати свої традиції та звичаї, не зазнаючи при цьому поневірянь та утисків. Та історичні умови складалися так, що на українській землі панували більш згуртовані центральною владою народи-сусіди. Та попри, все, українці боролися за свою свободу.
Запорука державотворчого успіху – у громадянській злагоді, високій відповідальності за доручену справу, в об’єднанні зусиль мільйонів громадян вільної і незалежної України в єдиному прагненні – сумлінною працею зміцнити силу і славу Вітчизни.
Нам судилося стати учасниками творення новітньої української держави, втілювати у реальність одвічну мрію нашого народу. Це велика честь і велика відповідальність перед власним сумлінням, родиною і прийдешніми поколіннями. Саме від кожного з нас залежить, якою бути нашій державі, як житимуть наші діти, онуки й правнуки.
Нехай же не міліє джерело нашої віри, надії і любові до рідної землі, додається енергії, снаги і впевненості у власних силах і переконаннях.
Нехай свято Незалежності нашої держави духмяним серпневим запахом українського хліба принесе у ваш дім щастя і добро, порозуміння та згуртованість, мир та любов!
Зі святами Вас, дорогі співвітчизники! Із Днем Державного Прапора та Днем незалежності нашої країни!
Микола ІВАНЮК, голова районної державної адміністрації
Віктор ГОНЧАРУК, голова районної ради

ДОРОГІ ЗЕМЛЯКИ!
Прийміть найщиріші вітання з нагоди знаменної події — Дня міста.
Багата й захоплююча історія перлини українського Полісся -Новограда-Волинського - зримо проступає в залишках старого Городища й вузеньких міських вулицях, у вікових лісах і скелястих берегах Случі, середньовічній фортеці та старовинних будівлях, в яких бережеться пам’ять про минулі часи, древлянські традиції, багатовікову героїчну боротьбу та звитяжну працю поліщуків.
У всі часи мешканці міста своїми руками й серцями звеличували й збагачували рідне місто, а відтак — край і державу. Славні традиції пращурів сьогодні гідно продовжує й примножує нинішнє покоління городян. Недаремно Новоград-Волинський став центром відродження національної духовності поліського краю. Сюди, на батьківщину геніальної Лесі Українки, на Міжнародне свято літератури і мистецтва «Лесині джерела» з усього світу прагнуть потрапити аматорські фольклорні колективи, майстри декоративно-ужиткового мистецтва, шанувальники творчості поетеси.
Новоград-Волинський, попри всі труднощі, розвивається й красивішає, стає все заможнішим і ошатнішим. Натхненна, цілеспрямована й самовіддана праця городян є запорукою його дальшого поступу й розвою.
У цей святковий день зичу всім вам миру і радості, добра й благополуччя, щастя й успіхів в усіх починаннях.
Нехай же древній та вічно молодий Звягель, єднаючи сиву давнину та творчу енергію прийдешніх поколінь, мужніє й звеличується на радість нам, на славу Україні!
Володимир ЛИТВИН, голова Верховної Ради

ДОРОГІ СПІВВІТЧИЗНИКИ!
Щиро вітаю всіх громадян з великим державним святом!
Вісімнадцять років — це час, протягом якого виросло нове покоління вільних громадян у вільній державі. І від нас залежить, чи пишатимуться вони тим, що є громадянами України.
Я бажаю всім повірити в майбутнє рідної країни, мати можливість учитися і працювати, здобувати заслужений рівень життя, а пенсіонерам — отримувати гідні пенсії.
Я вірю, що так має бути. І так буде.
Хай основу життя нашого суспільства складають повага до старших й увага до молодих, мир у країні й щастя в родинах.
У нас одна Україна. А гордість за Україну — це наше майбутнє.
Ось такий наш вибір!
Я впевнений, що до 20-ти річчя Незалежності ми разом подолаємо перешкоди й зустрінемо ювілей у якісно новій країні, зі стабільним достатком і новими перспективами.
Віктор ЯНУКОВИЧ, голова Партії регіонів