ДО ПРОФЕСІЙНОГО СВЯТА — НОВІ КВАРТИРИ!

ДО ПРОФЕСІЙНОГО СВЯТА — НОВІ КВАРТИРИ!

\"ДОБез перебільшення непересічна подія відбулася в Новограді-Волинському 11 вересня — здано в експлуатацію п’ятиповерховий будинок на 30 квартир. І це — в той час, коли по всій Україні будівельна галузь практично стоїть, «заморожено» роботи на сотнях будівельних майданчиків, практично не видно перспектив. Про важливість цієї події говорить хоча б той факт, що напередодні містом активно ходили чутки, що навіть Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко має наміри особисто взяти участь у церемонії вручення ключів. Але в останній момент плани Юлії Володимирівни змінилися, й до Новограда вона не приїхала.
\"ДОЩасливі новосели — працівники Новоград-Волинського лінійно-виробничого управління магістральних газопроводів ДК «Укртрансгаз». На урочистій церемонії вручення ордерів на квартири та ключів був присутній керівник цієї компанії Костянтин Єфіменко. Директор ДК «Укртрансгаз» запевнив, що соціальний захист працівників — один із пріоритетів роботи компанії. І свідчення цього — по-перше, ось цей будинок у Новограді-Волинському, по-друге, ще три багатоквартирних будинки, що здаються в експлуатацію протягом року в інших містах, де діють філії «Укртрансгазу».
На адресу новоселів прозвучало чимало вітальних промов — від найвищого керівництва «Укртрансгазу», керівників структурних підрозділів компанії, будівельників та міської влади. Зокрема, було зазначено, що поступово повертаються гарні, але призабуті традиції, — надавати квартири робітникам з нагоди професійного свята. Адже за декілька днів потому, 13 вересня, в Україні своє професійне свято відзначили працівники газової, нафтової та нафтопереробної промисловості. Дійсно — чудовий подарунок, певно, кращий із усіх, що можна в такій ситуації здійснити. До того ж, квартири були надані безкоштовно, з правом приватизації. Виступаючі наголошували, що працівники ЛВУМГ заслужили ці оселі своєю самовідданою багаторічною працею.
\"ДОБудинок розташований у зручному місці — у мікрорайоні «Морське», по вулиці Єрьоменка, 18. Навколо — чудова природа, біля будинку виконано роботи із благоустрою: заасфальтовано під’їзні дороги, створено клумби, газони, дитячий майданчик. Водночас — і до центру міста відносно недалеко.
Усі квартири — просторі, зі зручним, продуманим плануванням. Приміром, загальна площа трикімнатної квартири складає близько ста квадратних метрів, двокімнатної — понад шістдесят. Тож, новосели та члени їхніх сімей не могли натішитися з такого подарунку. Щоправда, їм самим ще доведеться докласти чимало зусиль для облаштування квартир, адже там на сьогодні є лише вхідні двері, вікна, електромережі та система опалення (воно, до речі, в кожній квартирі індивідуальне). Все інше — постелити підлогу, змонтувати сантехніку, встановити міжкімнатні двері, облицювати стіни тощо — доведеться робити власними силами. Але, як кажуть у народі, головне, що стіни й дах над головою є. А решта — діло наживне.
\"ДОЗа словами директора ДК «Укртрансгаз» Костянтина Єфіменка, на сьогодні питання із забезпеченням житлом працівників Новоград-Волинського ЛВУМГ вирішено на сто відсотків. Іншими словами — черга на покращення житлових умов закрита повністю.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА