ЯК ЯЦЕНЮКА НЕ ПУСКАЛИ ДО УЖГОРОДЦІВ

ЯК ЯЦЕНЮКА НЕ ПУСКАЛИ ДО УЖГОРОДЦІВ

\"ЯКП’ЯТЬ ТИСЯЧ ЛЮДЕЙ СТАЛИ СВІДКАМИ ПРОВОКАЦІЇ ПРОТИ ЛІДЕРА «ФРОНТУ ЗМІН»
Конфлікт Арсенія Яценюка із мером Ужгорода отримав продовження. Сергій Ратушняк відомий своїми ксенофобськими висловами, і проти нього вже відкрито кримінальну справу за розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Напад на активістку «ФРОНТУ ЗМІН» в Ужгороді, скоєний Ратушняком, теж зараз розслідується правоохоронними органами. Але це не зупиняє ужгородського мера у протистоянні з Яценюком.
Експерти називають дії Ратушняка «політичним замовленням», викликаним конкуренцією лідерів президентських перегонів. Високий рейтинг Арсенія Яценюка, найімовірніше, дуже не подобається БЮТ, бо Тимошенко втрачає голоси через молодого кандидата в президенти. Тож, коли Яценюк вирішив приїхати до Ужгорода для зустрічі з мешканцями міста, його візиту чинився цілеспрямований адміністративний спротив.
Напередодні місцева влада поширила чутки про те, що візит Арсенія Яценюка до міста не відбудеться. А літаку, на якому Арсеній Яценюк летів до Ужгорода, було відмовлено у посадці в міському аеропорту. Довелося летіти до Львова і звідти їхати на Закарпаття.
Незважаючи ні на що, віче в Ужгороді відбулося — на зустріч із Арсенієм Яценюком прийшли близько 5 тисяч чоловік!
Подолавши перешкоди у влаштуванні зустрічі, уникнути провокацій на самому заході все ж таки не вдалося. Біля трьохсот бритоголових чолов’яг у натовпі свистіли в дудки, викрикували «ганьба, ганьба» й розмахували ксенофобськими плакатами, зміст яких — за «випадковим збігом обставин» — був ідентичний скандально відомим висловлюванням мера Ужгорода.
\"ЯКА на початку виступу лідера «ФРОНТУ ЗМІН» в його бік полетіли яйця з фарбою та помідори. Арсеній Яценюк, не звертаючи на це уваги, продовжив виступ.
— Я не той типаж, який яєць боїться. А ось за ваші яйця я можу і взятися! — сказав він із трибуни, коментуючи агресивні дії явно «замовних» провокаторів.
Люди, які зібралися на мітингу, аплодували Яценюку і, перекрикуючи свист провокаторів, кричали на його підтримку: «Ар-се-ній, Ар-се-ній!».
— Пробачте цим людям, які свистять, тому що їм дали «по 50 гривень». Ми — великодушні, й тому станемо вище за те, що відбувається, — сказав Арсеній Яценюк прихильникам.
Після віче в Арсенія Яценюка було заплановано виступ в ефірі обласної телерадіокомпанії «Тиса-1». Але саме в цей час три райони Ужгорода були знеструмлені. Так тисячі жителів позбавили можливості подивитися інтерв’ю з лідером «ФРОНТУ ЗМІН».
«Це випробування — і для вас, і для мене», — зауважив Арсеній Яценюк, завершуючи візит до Ужгорода. «Важливо, що ви маєте віру. І я вірю в вас. Тому в нас все вийде», — сказав політик своїм прихильникам в Ужгороді й подякував за те, що люди не вірять брехні, яку розповсюджують виконавці «політичних замовлень».
Віктор КРУГЛИЙ