СРІБНІ МЕДАЛІ — У НАШИХ ЗЕМЛЯКІВ!

СРІБНІ МЕДАЛІ — У НАШИХ ЗЕМЛЯКІВ!

\"СРІБНІЗ 6 по 13 вересня у м.Порто-Віро (Італія) проходив чемпіонат світу з армспорту. Нашу країну представляла збірна у складі 32 спортсменів, серед яких 2 новоград-волинці — Михайло Гузь та Геннадій Данюк. Загалом, у чемпіонаті брали участь 1600 спортсменів із 43 країн світу. У запеклій боротьбі наші земляки вибороли почесні другі місця: Михайло Гузь — у ваговій категорії до 100 кг (ліва рука), а Геннадій Данюк — серед майстрів до 90 кг (ліва рука). Обидва спортсмени у фіналі поступилися росіянам. Михайло Гузь, крім срібної медалі, привіз додому звання майстра спорту міжнародного класу.
— Тільки у моїй ваговій категорії було понад 40 спортсменів, — говорить Геннадій Данюк. — Так що вибороти такі високі нагороди було аж дуже нелегко.
До речі, нашим спортсменам нелегко було й потрапити на престижні змагання через брак коштів. Але цьому посприяли голова райдержадміні-страції Микола Іванюк і, особливо, міський голова Микола Боровець. А певні суми грошей виділили спонсори — колективи Новоград-Волинського держлісомисгоспу (директор С.А.Нусбаум), адміністрація та профкомітет Новоград-Волинського лінійного виробничого управління магістральних газопроводів, МПП «Радуга» (С.В.Іванчук), Правобережна геологічна експедиція (С.М.Кулик). За що, звичайно, величезна їм вдячність.
Приємно відзначити, що це вже не перші високі нагороди наших земляків. Так, у 2007 році Михайло Гузь був третім на чемпіонаті світу, а Геннадій Данюк — третім на цьогорічному чемпіонаті Європи. У колекціях спортсменів не вистачає лише золотих нагород. Сподіваємось, що їх вони привезуть уже з наступного чемпіонату світу, який проходитиме у Лас-Вегасі. Нині наші спортсмени готуються до фіналу кубка України, який проходитиме 12-15 жовтня у Севастополі, та кубка світу, що стартуватиме 4 листопада у Варшаві.
У командному заліку Україна посіла друге місце, поступившись команді Росії, яка вже протягом 10 років зберігає титул лідера.
«Лесин край»