КАРАТИСТИ ЗБЕРІГАЮТЬ МІСЦЕ В ТРІЙЦІ КРАЩИХ ПО СНД

КАРАТИСТИ ЗБЕРІГАЮТЬ МІСЦЕ В ТРІЙЦІ КРАЩИХ ПО СНД

\"КАРАТИСТИЗбірна Новограда-Волинського з карате-до, до складу якої увійшли шестеро місцевих вихованців секції карате дитячо-юнацької спортивної школи, ФСТ «Спартак» і клубу «Січ», а також четверо «легіонерів» зі Львова, повернулася з повним кошиком нагород із традиційного міжнародного турніру «SUNKER CUP», що відбувся 3-4 жовтня у Мінську.
«SUNKER CUP» — один із найпрестижніших турнірів із карате-до, що відбувається в країнах Східної Європи, — цьогоріч проводився вже вп’яте. Його учасниками загалом стали 585 спортсменів із 8 країн (крім господарів — білорусів, були команди з України, Польщі, Росії, Литви, Латвії, Естонії та Казахстану). Змагання проводилися у 51 категорії. Тож, не дарма цей турнір має добру славу серед більшості спортсменів. Як зазначив головний тренер новоград-волинської команди Петро Корнійчук, «SUNKER CUP» збирає найсильніших, сюди приїздять бійці винятково високої підготовки. Насамперед, це стосується білорусів, адже школа карате в цій країні розвивається вже три десятиліття.
Новоград-волинських каратистів у Мінську поважають і щоразу чекають на їхній приїзд. Ще б пак, адже — саме звягельчани минулого року здійснили справжній фурор на «SUNKER CUP», здобувши перше загальнокомандне місце. Нині ж новоград-волинці знову підтвердили свій високий спортивний рівень і втримали за собою представництво у трійці кращих збірних.
Підсумки виступу звягельчан: 5 золотих, 2 срібні та 2 бронзові медалі. І це — третє місце у командному заліку серед 58 клубів і федерацій Східної Європи й Азії. Погодьтеся, є чим пишатися. Особливо це стосується справжньої зірочки новоград-волинської школи карате-до Анастасії Ванжури. Настя, вкотре на змаганнях беручи участь у двох категоріях (своїй віковій та серед старших), здобула дві медалі найвищого гатунку. Цього разу дівчині обидва фінали довелося проводити з серйозною травмою. Однак навіть цей аргумент не зіграв на користь її суперникам.
Переможним дуплетом (знову ж таки — у двох категоріях) завершив турнір один із наймолодших спортсменів новоград-волинської збірної — дев’ятирічний Віталій Каратуша. А п’яте золото до командної скарбнички поклала Наталія Ворончук. Як згодом зізнався тренер Петро Корнійчук, настільки успішний виступ Наталії став для нього певною мірою несподіванкою. Тож, він більш, ніж задоволений таким відчутним прогресом юної спортсменки.
З-поміж новоград-волинців з медалями завершив турнір ще й Дмитро Корнійчук. Його результат — третє місце. Два других і ще одне третє призові місця здобули львів’яни, які, як вже згадувалося, на цих змаганнях захищали спортивні кольори команди з Новограда-Волинського.
Петро Корнійчук відзначив прекрасні умови, в яких проводився турнір, та дружню атмосферу, що панувала упродовж усього часу, який наша делегація пробула у сусідній країні. Єдине, що тренер відзначив зі знаком мінус, — через фінансові труднощі не вдалося постати на цих змаганнях максимально бойовим складом. Двоє сильних бійців залишилися у Новограді, бо не було змоги оплатити їхню поїздку. Загалом же, як і під час більшості попередніх виїздів на змагання, фінансовий тягар підтримки команди взяли на себе небайдужі до спорту місцеві спонсори. За що їм велика вдячність від спортсменів та тренерського штабу.
* * *

А за тиждень до виїзду в Мінськ новоград-волинські каратисти стали учасниками клубного турніру, в якому суперничали 95 спортсменів різних вікових груп. Шкода, але карате-до не включено до програми спартакіади школярів міста. Тому, каже тренер Петро Корнійчук, доводиться шукати ось таку альтернативу.
Підсумковий розподіл місць провели за аналогією зі шкільною спартакіадою. Перше місце посіла команда каратистів, котрі навчаються у гімназії. Друге та третє місця — у команд четвертої й сьомої шкіл відповідно. Міські змагання викликали значний вболівальницький інтерес — підтримати дітей прийшли їхні батьки, друзі, знайомі. Власне, бої пройшли на базі дитячо-юнацької спортивної школи, у тренувальному залі, що в Палаці культури. Петро Корнійчук відзначив плідну роботу молодих тренерів — Руслана Загривого та Вадима Рибачка, юні вихованці яких демонструють дедалі кращі спортивні результати.
Олег БРЮХАНОВ