ЯК У ДОМАШНІХ УМОВАХ МОЖНА БОРОТИСЯ З АЛКОГОЛІЗМОМ?

У народі існує кілька рецептів позбавлення людини від алкогольної залежності. Наводимо три найбільш доступних.
Для того, щоб відвернути людину від горілки, викликати відразу до неї, можна до горілки додати відвар кореня копитняку європейського з розрахунку 1 столова ложка відвару на 200 мл алкоголю. Робити це треба нишком від того, хто зловживає спиртним.
Відвар копитняку. Столову ложку подрібненого кореня висипати у 200 мл води, кип’ятити 10 хв на слабкому вогні. Укутати і настояти протягом 30 хв. Процідити.
Відвар баранця (плауна). 10 г подрібненої трави, помістити в скляний посуд, залити 200 мл води і кип’ятити на водяній бані протягом 10 хв на слабкому вогні. Охолодити і довести об’єм до 200 мл, відтиснути, процідити. Пити по 80-100 мл свіжого відвару натще (увечері), але не раніше, як через 4 дні після останнього вживання спиртного. Препарат вживають курсами по 3 дні з перервою 5-7 днів. Препарат спричиняє блювання і викликає відразу до алкоголю.
Відвар кореня солодки голої і трави хвоща польового. Взяти у рівних пропорціях кореня солодки і трави хвоща (по 50 г), 100 г цієї суміші залити 3 л окропу, настояти годину, пити по склянці тричі на день за 10-15 хв до їди. Можна приймати протягом місяця.
Але оскільки копитняк і плаун — є отруйними рослинами, то препарати з них не можна передозовувати.
Лікарі-фітотерапевти Ольга та Олександр ПАВЛЕНКИ