СПАРТАКІАДА ШКОЛЯРІВ

У минулорічній обласній спартакіаді школярів приймали участь збірні команди міст та районів, що представляли усі свої кращі досягнення в спортивній царині. Збірні команди міст обласного підпорядкування змагались в першій групі, де було зібрано 5 колективів, що мають дитячо-юнацькі спортивні школи, дитячо-юнацькі клуби фізичної підготовки, де під керівництвом кваліфікованих тренерів ведеться цілеспрямований учбово-тренувальний процес, а участь у фінальних частинах спартакіади з різних видів спорту є перевіркою правильності підготовчої роботи. Згідно з положенням до заліку входили по 9 кращих результатів, показаних збірними, а всього кожна з команд могла змагатися у 19 командних та індивідуальних видах програми.
У спартакіаді 2008-2009 н.р. найвдаліше виступили представники м.Коростень, котрі набрали у підсумку 542 бали, випередивши суперників з м.Житомир, в активі яких 525 балів, які фінішували на другому рядку турнірної таблиці. Замкнули трійку призерів збірники м. Бердичів, які набрали 517 балів. Четвертий рядок у змаганнях посіли наші земляки, в доробку яких 466 балів. П’яте місце першої групи зайняла команда м.Малин — 398 балів.
Найвдаліше серед звягельських команд відзмагалися волейболісти (тренер М.Ю.Олендер) та борці вільного стилю (ст.тренер С.М.Мельник), котрі зайняли у своїх видах змагань перші місця і принесли в залік найбільше балів. Четверті місця серед усіх команд-учасниць в активі збірних команд з футболу (юнаки), настільного тенісу, вільної боротьби (дівчата), шахів, легкої атлетики. З різних причин нижче своїх потенційних можливостей відзмагалися волейболістки, баскетболісти та баскетболістки, які фінішували сьомими та шостими, відповідно. Не потрапили до десятки кращих в загальному заліку команди, які представляли наше місто в легкоатлетичному кросі та легкоатлетичній естафеті — «Старти надій», «Нащадки козацької слави». Через брак коштів не були відряджені на обласні фінали команди з гандболу та футболу (дівчата).
Наші земляки з Новоград-Волинського району змагалися в першій групі команд, де були представлені збірні районів. Тут було заявлено всього 11 команд. У цілому виступ слід вважати вдалим, адже в заліковій таблиці вони посіли третє місце, поступившись командам з Черняхівського та Баранівського районів. Причому відставання від другого турнірного місця склало лише 4 бали. Найбільше балів принесла команда з вільної боротьби (дівчата) — 1 місце та збірна футболістів (юнаки) — 3 місце. До десятки кращих у своїх видах програми потрапили волейболісти та волейболістки, борці (юнаки) вільного стилю, тенісна збірна, гандболісти (юнаки), футболістки (дівчата). Невдалі результати в пасиві команд з легкоатлетичної естафети, легкоатлетичного кросу, баскетболу, шахів, легкої атлетики. Тож працювати є над чим. Переможці та призери в загальнокомандному заліку в усіх групах були нагороджені призами обласного управління освіти, що було проведено в смт. Коростишів, на спортивному святі на честь відкриття обласної спартакіади школярів 2009-2010 навчального року.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ