У НОВОГРАДІ-ВОЛИНСЬКОМУ СТВОРЕНО СПЕЦІАЛЬНИЙ РАХУНОК ДЛЯ ПЕРЕКАЗУ КОШТІВ ПОСТРАЖДАЛИМ ВІД ПОВЕНІ

Все більше регіонів країни приєднуються до благодійної акції допомоги західним областям України, що постраждали від небувалої повені, що сталася 23-26 липня. Допомогу організовують не лише на державному рівні, а й на рівні окремих міст чи областей. Не стоїть осторонь від чужої біди і Новоград-Волинський. У місті відкрито свій благодійний рахунок, на який кожен може перерахувати кошти, що будуть спрямовані на допомогу постраждалим районам. А вже в понеділок, 4 серпня, в Новограді-Волинському відбулося позачергове засідання сесії міської ради, під час якого депутати розглянули питання про організацію допомоги громадянам західних областей України, які потерпіли від цьогорічної літньої повені.
На позачерговій сесії міської ради депутати схвалили відкриття тимчасового спеціального рахунку при управлінні праці та соціального захисту населення. Рахунок призначений для збору коштів і надання допомоги громадянам західних областей України. До рішення міської ради навіть включили пункт, в якому депутати закликають керуючих місцевих відділень банків не утримувати комісійного збору з тих громадян, котрі перераховуватимуть гроші у цей благодійний фонд. Кожен із виступаючих – від міського голови, депутатів до ветеранів війни – закликав новоград-волинців не бути байдужими, а своїм посильним внеском показати, що ми є єдиною країною і не залишимо своїх громадян наодинці з наслідками стихійного лиха.
У свою чергу міська рада ухвалила рішення про перерахування 50 тисяч гривень із міського бюджету. Ці кошти надійдуть постраждалим районам у вигляді додаткової субвенції.
До речі, за Житомирщиною закріплено шефство над Галицьким районом Івано-Франківської області. Для того, аби зібрані новоград-волинцями гроші були використані максимально ефективно, в район стихійного лиха вирушить створена рішенням сесії тимчасова міська комісія з розподілу коштів тимчасового спеціального рахунку.
Депутати також обговорили можливість організації не лише грошової допомоги – в разі потреби до постраждалих районів направлять бригади будівельників, групи медиків, психологів, інших фахівців.
Як стало відомо, вже сьогодні чимало трудових колективів Новограда-Волинського вирішили перерахувати у фонд допомоги свій одноденний заробіток. Крім цього, населення долучається до збору одягу та інших найнеобхідніших речей. Адже повінь в один момент забрала в людей усе, що було напрацьовано роками…
Міський голова Микола Боровець, пояснюючи, чому в Новограді-Волинському вирішили відкрити власний рахунок для збору коштів у той час, коли вже діє загальнодержавний централізований збір, повідомив, що такий крок дасть змогу новоград-волинцям оцінити рівень свого вкладу у ліквідацію наслідків стихії. А влада, у свою чергу, відзвітується перед громадою про те, куди конкретно пішли зібрані кошти.
Реквізити для перерахування коштів. Одержувач: Новоград-Волинське міське управління праці та соціального захисту населення. Код одержувача: 03192773. Рахунок: 37115065001664 (тимчасовий, спеціальний). Банк одержувача: Новоград-Волинське управління держказначейства України. МФО 811039.
Підготував Олег БРЮХАНОВ