ДІЄ КЛУБ «БАТЬКІВСЬКА ПОРАДА»

Батьківська турбота — це одна з найважливіших потреб у нашому житті. У юні роки ми часто поспішаємо позбутися, як тоді здається, зайвої батьківської опіки. Проте вже згодом розуміємо, що щасливий той, хто якнайдовше може її відчувати та не один раз переконатися у цінності батьківських порад.
У Новограді-Волинському започатковано роботу клубу «Батьківська порада» для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки, який став новою нетрадиційною формою надання інформаційних, консультативних, профорієнтаційних послуг.
До складу ради клубу увійшли представники різних міських служб, які в тій чи іншій мірі можуть допомогти дітям даної категорії у розв’язанні типових повсякденних проблем. Зокрема, це фахівці міського центру зайнятості населення, відділу у справах сім’ї та молоді міської ради, служби у справах дітей, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, управлінь охорони здоров’я та освіти і науки міської ради. Метою діяльності клубу визначено надання батьківських порад щодо навчання, обрання майбутньої професії; морально-психологічна підтримка дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки, та допомога адаптуватися в умовах сьогодення.
У першому засіданні клубу 2010 року, окрім дітей, взяли участь також їхні піклувальники. Перед присутніми виступила начальник служби у справах дітей Л.А.Місюра, заступник начальника управління освіти на науки Т.В.Ващук, заступник начальника управління праці та соціального захисту населення О.А.Сидоренко, завідувач сектора опіки та піклування С.Ю.Шевчук, спеціаліст відділу у справах сім’ї та молоді О.Г.Кривенко, спеціаліст міського центру зайнятості Н.В.Мізернюк. Запрошеним, а це здебільшого випускники 9-11 класів, детально розповіли про умови вступу до вищих навчальних закладів, вимоги зовнішнього незалежного оцінювання; про соціальні виплати дітям пільгових категорій та можливість їх оздоровлення у 2010 році; про права і обов’язки піклувальників та підопічних; роздано профорієнтаційні буклети та довідник «Куди піти навчатися в Житомирській області».
Зустріч, яка проходила у приміщенні Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відбулася по-сімейному затишно. Адже важливо дати зрозуміти підлітку, що в будь-якій складній ситуації його завжди зрозуміють, підтримають та допоможуть.
Наступне засідання клубу «Батьківська порада» заплановано провести найближчим часом у центрі зайнятості, де спеціалісти з профорієнтації за допомогою тестів допоможуть випускникам визначити їх професійні здібності та нахили.
А.ВИГОВСЬКА, начальник відділу у справах сім’ї та молоді