НАШІ ПЕДАГОГИ НА ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ ДНІ ВЧИТЕЛЯ ЗАРУБІЖНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

Постійно працюючи над удосконаленням фахового рівня педагогічних кадрів нашого міста, інформаційно-методичний центр шукає та впроваджує нові форми поширення передового педагогічного досвіду. Налагоджено та підтримуються тісні стосунки з фаховим видавництвом «Шкільний світ». Нещодавно група вчителів української та зарубіжної літератур міста зі ЗОШ №2, 4, 9, 10 на чолі з методистом ІМЦ побували у місті Києві на першому Дні вчителя літератури, організованому редакціями газет «Зарубіжна література» та «Українська мова та література» (видавництво «Шкільний світ»).
День учителя літератури — це унікальна можливість професійного спілкування, зустрічі з однодумцями, обміну досвідом, навчання та розвитку, отримання нових вражень. Лейтмотивом цього професійного спілкування стали слова «Життя є текст. Весь світ — література».
Наші вчителі мали змогу відвідати шість майстер-класів: «Використання міжпредметних зв’язків на уроках мови та літератури», «Інноваційні технології сучасної освіти: проектна діяльність», «Впровадження технологій розвитку критичного мислення на уроці літератури», «Дивовижна алегорія життя як подорожі. Компаративний аналіз (Пелевін, Єрофєєв, Кастанеда)», «Практикум з теорії літератури», «Реалізація культурологічного компоненту на уроці літератури», «Тренувальні завдання і вправи на уроці літератури».
Керівниками майстер-класів були вчителі з міст Києва, Сум, Черкас, Житомира, Коломиї. Залишилось багато яскравих вражень.
А поштовхом для проведення першого Всеукраїнського Дня літератури (за словами Наталії Жданової, редактора газети «Зарубіжна література») стала зустріч з учителями — зарубіжниками нашого міста у минулому році на міському Дні вчителя зарубіжної літератури.
Сподіваємося, що ідеї, запозичені у вчителів-майстрів, втіляться в практику навчальних закладів міста.
І.БУЦУКІНА, методист ІМЦ