КВІТИ ШАНИ — КОБЗАРЮ

КВІТИ ШАНИ — КОБЗАРЮ

\"КВІТИУ Новограді-Волинському відзначили 196-ту річницю народження видатного українського поета Тараса Шевченка.
9 березня, о 14 годині, біля пам’ятника Кобзарю пройшов мітинг, учасниками якого стали декілька сотень осіб.
Під «Реве та стогне Дніпр широкий…», що лунав із динаміків, квіти до пам’ятника поклали очільники міської й районної влади, представники місцевих осередків політичних партій та активісти громадських організацій патріотичного спрямування.
Із палкими промовами до присутніх звернулися міський голова Микола Боровець, голова РДА Микола Іванюк та депутат районної ради Роман Куриленко. Виступаючі говорили про актуальність творчості Шевченка в умовах сьогодення. Зокрема, тих творів, в яких Кобзар пророкував байдужість прийдешніх поколінь до долі України.
\"КВІТИВідзначаючи важливість ролі Тараса Шевченка у становленні української держави, Микола Боровець висловив думку, що ті, хто називає себе патріотом України, повинні приходити до цього пам’ятника за покликом серця. А не за примусом у дні державних свят, як нерідко в нас буває.
Того ж дня у Палаці культури відбувся традиційний міський конкурс читців. Учасниками конкурсу стали кращі декламатори з-поміж школярів та студентства. У виконанні юних читців прозвучали їхні власні поезії, твори про Шевченка, і, звичайно ж, поезія самого Кобзаря.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА