ПРОЛІСОК — КРАПЛИНА ВЕСНИ

Настала весна, а з нею і стартувала торгівля першоцвітами, занесеними до Червоної книги. Є багато охочих придбати проліски, оскільки букетик цих ніжних перших квіток коштує всього 5 гривень. А ось екологи б’ють тривогу — кількість підсніжників занадто швидко зменшується!
На Київщині їх взагалі вже практично немає, — стверджують науковці, — Проліски ще залишились у Криму, Західній Україні і на Житомирщині. Зараз у цих регіонах працюють екологічні патрулі — за кожну зірвану квітку належить сплатити штраф близько 18 гривень.
Нині в світі нараховується приблизно 17 видів пролісків. Їх по-різному називають у різних країнах: англійці — сніговою сережкою, німці — сніговим дзвоником, французи — краплинкою весни.
Нині стає модним вирощувати проліски на присадибних ділянках — на квітниках. Вони першими з усіх весняних квітів сигналізують про наближення справжнього тепла. Для пересадки квітку краще всього викопувати разом із землею. Проліски невибагливі і добре приживаються. І тоді кожної весни біля вашої оселі радуватимуть око живі проліски!