КОРОТКО ПРО ГОЛОВНЕ

ОГОЛОШЕНО КОНКУРС ТВОРЧИХ РОБІТ ДО ДНЯ ПЕРЕМОГИ
Відділ у справах сім’ї та молоді Новоград-Волинської міської ради оголошує молодіжний конкурс творчих робіт, присвячених 65-й річниці Великої Перемоги «Безсмертний подвиг українського народу».
Конкурс проводиться в рамках відзначення річниці Великої Перемоги, з метою стимулювати в молоді інтерес до вітчизняної історії, виховання почуття патріотизму, поваги до ветеранів війни; здійснення спадкоємності передачі історичного досвіду і практичних знань від старшого покоління — молоді.
На конкурс приймаються роботи за номінаціями: вірш, поетичний твір до 65-річчя Великої Перемоги.
«Про що розповіли джерела..» (есе, твір-роздум після спілкування з очевидцем тих часів), фото-есе за фотографією із сімейного альбому).
Художня робота на тему Великої Вітчизняної війни.
До участі запрошуються учні загаль­ноосвітніх шкіл міста, вихованці поза­шкільних навчальних закладів, художньої школи, студентська молодь.
Приймаються авторські матеріали, як індивідуальні, так і колективні.
Учасники мають право на власний розсуд обирати тему творчої роботи відповідно до загальної теми конкурсу. Літературні твори, подані на конкурс, мають бути написані державною мовою. Творчі роботи, подані на конкурс, мають бути індивідуальними, виконані у довільній графічній або живописній техніці. Роботи необхідно подавати на паперових та електронних носіях.
Кращі конкурсні роботи будуть оформлені в окремій збірці, яку в подарунок буде передано міській раді ветеранів війни та праці. Переможців буде нагороджено грамотами та подарунками.
Чекаємо на ваші роботи до 15 квітня 2010 року за адресою: вул.Замкова, 3/6 (відділ у справах сім’ї та молоді), тел. для довідок: 2-16-85.
А.ВИГОВСЬКА, начальник відділу у справах сім’ї та молоді

ЧОМУ РУЙНУЄТЬСЯ ТРАСА КИЇВ-ЧОП
Траса Київ-Чоп, що проходить поблизу нашого міста, не витримує будь-якої критики. Останнім часом вона викликає неабиякі нарікання з боку водіїв і через свою невідповідність будь-яким нормам та вимогам викликає аварійні ситуації. Існує дві причини руйнації траси Київ-Чоп, що проходить через Житомирщину.  Це — природні умови та погане фінансування ремонту.
На сьогодні найболючішим питанням для автомобілістів, які вирушають трасою, стали численні й глибокі ями на дорозі. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року — ямковість збільшилась у 7 разів. 
За словами начальника служби автомобільних доріг Житомирської області Віктора Ковальчука, останні тижні є найгіршими для дорожнього покриття, оскільки температура повітря різко змінюється з плюсової на мінусову і навпаки:
«Це коли вдень ми маємо +2…+4 градуси, а вночі — -2…-4 градуси. За день верхній шар покриття встигає розмерзнутися, а нижній шар залишається у замерзлому стані. За ніч верхній шар замерзає, утворюються мікротріщини, потім тріщина, через 2-3 дні вже макротріщина, і пішло руйнування покриття».
Але основна причина занедбаності траси — фінансування, вважає керівник дорожнього відомства:
«Це не секрет, Київ-Чоп є автомагістраллю, що знаходиться в державній програмі підготовки України до проведення Євро-2012. Даний ремонт розпочато три роки тому. Розпочато чомусь не з Києва, а з міста Чоп, і вони помаленьку просуваються до столиці держави. На ділянці Рівне-Київ роботи мали бути розпочаті у 2009 році, на жаль, з різних причин цього не сталося. Укравтодор затвердив рішення — в даний відрізок дороги не вкладати великі гроші, а відтак кошти на поточний ремонт у минулому році фактично не виділені.
З 10 БЕРЕЗНЯ РОЗПОЧАВСЯ ПЕРІОД НЕРЕСТУ НА ВОДОЙМАХ ОБЛАСТІ, ЩО ТРИВАТИМЕ ДО 30 ТРАВНЯ
Правоохоронці звертають увагу громадян, що в цей період заборонено риболовлю. Порушення правил рибальства тягне за собою адміністративну відповідальність: стягнення штрафу від 340 до 680 гривень  з конфіскацією знарядь та засобів вчинення правопорушень та незаконно добутих рибних ресурсів.
ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ КОМПЛЕКСНОЇ ОЦІНКИ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ НАШ РЕГІОН ВПЕВНЕНО ПАСЕ ЗАДНІХ
Якщо в 2008 році Житомирщина була на 17 місці, то у 2009 — ми з’їхали на 23. Про це повідомив виконуючий обов’язки начальника головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Сергій Собчук на засіданні координаційного комітету сприяння зайнятості населення області:
«Треба сказати, що на такий стан справ вплинули наступні фактори: зменшення чисельності населення області упродовж всього минулого року, погіршення ситуації на ринку праці. Це підтверджується зростанням рівня безробіття населення. Він зріс з 8,4% за 9 місяців минулого року до 10,5% за аналогічний період минулого року».
Це складає майже 2%. В той же час, середньо український показник дорівнює 0,1%. Також серед причин — зниження темпів створення нових робочих місць. З іншого боку спостерігалось зменшення розміру заробітної плати і різке зростання заборгованості по її виплаті. Також має місце негативна тенденція щодо збільшення кількості ліквідованих робочих місць. Всі ці фактори і стали причиною того, що зараз Житомирська область є аутсайдером у сфері соціального сектора.
ОБРАНО НОВОГО ЗАСТУПНИКА ГОЛОВИ ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
Замість соціаліста Михайла Дімонта цю посаду буде обіймати представник фракції Партії регіонів Андрій Дяченко. За це рішення проголосували 70 із 74 зареєстрованих на сесії депутатів. Про складання своїх повноважень Михайло Дімонт оголосив на початку сесії обласної ради, мотивуючи це бажанням сприяти консолідації сил в обласній раді. «Зважаючи на результати президентських виборів та нову політичну конфігурацію в Парламенті, певні зміни мають відбутися і на обласному рівні», — зазначив Михайло Дімонт.
155 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ СКЛАЛИ НА ПОЧАТОК ЛЮТОГО БОРГИ НАСЕЛЕННЯ ОБЛАСТІ ЗА КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ
Ще 22 мільйони заборговано споживачами за електропостачання. У перший місяць року за надані послуги було сплачено лише 78 відсотків від нарахованих сум. Низька платіжна дисципліна споживачів призвела до збільшення заборгованості, яка лише за січень зросла майже на 18 мільйонів гривень, або на 13 відсотків. Такі дані наводить Головне управління статистики в Житомирській області.
Підготувала Лариса ГЕМБАРСЬКА