КОРОТКО ПРО ГОЛОВНЕ

«ГОДИНА ЗЕМЛІ» У НОВОГРАДІ-ВОЛИНСЬКОМУ
З метою збереження клімату Всесвітній фонд природи вже третій рік поспіль проводить акцію «Година Землі».
Мета акції «Година Землі 2010» — донести до світової спільноти інформацію про загрози, які несе в собі зміна клімату, та про ті прості дії, які може зробити кожен бажаючий, кожна компанія, аби зробити ще один крок на шляху до змін.
Цього року Новоград-Волинський вперше в своїй історії на офіційному рівні підтримає проведення акції.
Закликаємо усіх представників територіальної громади нашого міста, разом із 100 мільйонами інших громадян з різних куточків світу, долучитися до всесвітньої ініціативи.
Вимкнувши світло 27 березня, о 20:30, на одну годину, Ви зробите свій внесок у подолання змін клімату.
Відділ підтримки муніципальних ініціатив та інвестицій міської ради

СТВОРЮЄМО ЕЛЕКТРОННУ КАРТУ МІСТА
24 березня відбулося засідання виконавчого комітету міської ради, де серед основних були розглянуті питання про виконання робіт зі створення та ведення містобудівного кадастру у місті Новограді-Волинському та організація оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2010 року.
З питання містобудівного кадастру зазначалося, що планується створення електронної кадастрової карти нашого міста, де будуть зазначені не лише будівельні об’єкти, а й усі міські комунікації — це дуже копітка праця, і розрахована вона не на один рік. Цю роботу, як зазначив головний архітектор нашого міста Борис Подсадний, буде проводити відділ містобудівного кадастру.
ПОЛОВИНА ПАСАЖИРІВ ЇЗДИТЬ БЕЗКОШТОВНО?
Про це повідомив на засідання міськвиконкому заступник міського голови Сергій Колотов. Як з’ясувалося, майже половина пасажирів у міських автобусах — пільговики і їздить безкоштовно. Зокрема, це вдалося зясувати на прикладі маршрутів. 1, 2, 3, 4 8, 9 — саме на цих маршрутах робився моніторинг. У результаті дослідження також було виявлено, що з 9 до 14 години з трьох пасажирів за квиток платить лише один, бо два інші — пільговики. Звісно, що на цю ситуацію чимало нарікань з боку перевізників, бо держава по суті лише декларує пільги, а повертаються ці кошти у дуже незначній кількості. А якщо ще взяти той факт, що за останні три дні пальне подорожчало відразу на 40 копійок, то ситуація з пільговими перевезеннями видається критичною. Виявлено велику кількість громадян які користуються фальшивими посвідченнями.
БЕЗ КАРТКИ — У ЛІФТІ НЕ ПОЇДЕШ?
«Про функціонування ліфтового господарства» — саме це питання розглядалося 24 березня на засіданні виконавчого комітету міської ради. Зокрема зазначалося, що в Новограді-Волинському, де зареєстровано 2351 квартиру, функціонує 80 ліфтів, з яких 9 — знаходиться в аварійному стані і підлягає негайному капітальному ремонту. Обслуговує ліфти підприємство «Житомирліфт», де працює 15 чоловік, які отримують середньомісячну заробітну плату 826 гривень. Торік це підприємство мало більше 9 тисяч гривень збитку. Тарифи на проїзд у ліфтах в Новограді-Волинському вже декілька років не змінювалися і становлять 6 гривень — за однокімнатну квартиру, 10 — за двокімнатну і 14 — за трикімнатну квартиру.
Швидше за все, плата за користування ліфтами буде переглядатися в бік збільшення. Для тих, хто хоче зекономити — пропонуватиметься варіант карткової оплати за ці послуги.
Для порівняння — у Житомирі плата проводиться по картках і складає 20 гривень за сто поїздок. Тобто — одна поїздка в Житомирському ліфті власнику такої картки обходиться у 20 копійок. А без картки — взагалі нікуди не поїдеш.
Підготувала Лариса ГЕМБАРСЬКА