НЕПОРОЗУМІННЯ НА ВУЛИЦІ ЗАХІДНІЙ

НЕПОРОЗУМІННЯ НА ВУЛИЦІ ЗАХІДНІЙ

\"НЕПОРОЗУМІННЯОцей відрізок вулички, розташований у районі з народною назвою «Провалка» (на фото), став причиною непорозуміння (а, може, навіть конфлікту) між жителями однієї вулиці. Річ у тому, що тут — доволі крутий спуск. Як бачимо — дорога не асфальтована. Коли дощить, — непереливки як водіям, так і, більшою мірою, пішоходам.
Один із жителів навколишніх будинків вирішив не терпіти такого стану справ — спробував дорогу власноруч підлагодити. Що з того вийшло — далі в листі, що прийшов на адресу «Звягель-Інформу». Друкуємо дослівно.
«Жителі вул.Західна звертаються з проханням до редакції газети. Просимо вирішити наше питання. Вулиця відокремлена від міста. Грунтова дорога йде понад річкою, починається дорога від 3-го пров.Чехова. Громадянин, будинок якого знаходиться неподалік дороги, вирішив вирівняти пагорб і засипав його глиною. На даний час — це не дорога, а місиво. Пройти по ній — неможливо, літати ми не вміємо. Просимо вашої допомоги, надіємося, коли ви це побачите, — ви нас зрозумієте.
Жителі вул.Західна».

Від ред. Ми побували на місці двічі. Спочатку — дійсно, побачили майже те, про що йдеться в листі, — по дорозі було розгрейдеровано щось, схоже на глину з піском. Однак вже через кілька днів поверх цього було насипано шар відсіву. За свідченнями водіїв, тепер стало значно краще долати цей відрізок дороги.
Звісно, на такому доволі крутому пагорбі відсів може довго не протриматися — дощами його поступово змиє. Але ж ініціатива громадянина (влада тут рук не доклала, — запитували), котрий намагався дорогу покращити, в цілому — позитивна. Мимоволі виникає питання — може, корінь суперечки в особистому конфлікті між жителями вулиці?
До слова, на вулицю Західну цей проїзд — не єдиний. Для всіх місцевих не секрет: неподалік є ще одна вулиця, що прямує в той мікрорайон.
Якщо ж узагальнити, то таких вулиць і провулків, де немає не те що асфальтового покриття, — щебенем і відсівом вже роками не посипалося, по місту сила-силенна. Ні пройти, ні проїхати — це якраз про них. Розраховувати на поміч влади, звісно, можна. Але ж пам’ятаємо, що у неї хронічно недостатньо коштів на дороги.
Владі, судячи з цьогорічних розрахунків, аби ямки на асфальтованих дорогах залатати. Навряд чи дійде справа до всіх закутків на околицях. Їхнім жителям чи не єдиний вихід — щось пробувати зробити власноруч.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА