РИНОК ПО ВУЛИЦІ ЯНОВСЬКОГО — «ДОЗВОЛИТИ, ЯК ВИНЯТОК»?

На минулому засіданні виконавчого комітету розглядалося питання про сезонну торгівлю на ринку по вулиці Яновського, 2 (біля площі Лесі Українки).
Як зауважив міський голова Микола Боровець, цей ринок, хоч і розташований у зручному місці — самому центрі, проте створює безліч проблем. Адже тут зійшлися інтереси громади, влади, продавців і покупців. Зокрема виникає чимало питань як із благоустрою самого ринку, так і з того, що він поки непристосований до великого напливу покупців і продавців. Крім того, від такого близького розташування ринку страждають жителі сусідніх будинків, адже інколи торговці розміщаються ледь не в їх дворах, залишаючи після себе щодня купи сміття.. Було зроблено акцент на тому, що потрібно звернути на роботу цього ринку дуже серйозну увагу, адже продавці там досить часто ігнорують, не дотримуються правил торгівлі.
Однак потрібно зважити і на те, що цей ринок все ж таки є зручним для городян, бо всю необхідну продукцію можна при­дбати в одному місці — тут завжди широкий асортимент продуктів та сільгосппродукції.
Тому рішенням міськвиконкому від 14 квітня було прийнято: дозволити, як виняток, здійснення торгівлі сільськогосподарськими культурами — саджанцями, розсадою, овочами, фруктами, ягодами на частині вулиці Шолом Алейхема.