ХРОНІКА 20/2010

ДИТЯЧІ ЗАБАВИ
5 травня дільничним інспектором Новоград-Волинського міськвідділу затримано неповнолітню мешканку Корецького району, яка 28 квітня в приміщенні технікуму с.Ярунь з жіночої сумочки своєї однокурсниці викрала гаманець із грошима в сумі 500 гривень. За даним фактом ведеться перевірка за ч.1 ст.185 КК України.
ВИЛУЧЕНО ВОГНЕПАЛЬНУ ЗБРОЮ
5 травня оперативниками було затримано 39-річного мешканця Новоград-Волинського району, у якого за місцем проживання було виявлено та вилучено вогнепальну зброю, виготовлену саморобним способом. Зброя придатна для стрільби на поразку.
Навіщо та з якою метою чоловік виготовив «самопал», — з’ясовує слідство. За даним фактом порушено кримінальну справу за ст.263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».
Нагадаємо, що носіння, зберігання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від двох до п’яти років. Звільняється від кримінальної відповідальності особа, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.