ПОДАРУНОК НА СВЯТО МІСТА

У третьому турі другого кола гостями ФК «Звягель-750» була команда спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з футболу з м.Житомир. Гру першого кола наші земляки зіграли внічию, тож наразі матч очікувався бойовий. Однак, коли житомиряни вийшли на розминку дивлячись на їхні зовсім молоді обличчя та підросткову статуру, стало зрозуміло, що в цій грі звягельці заб’ть у ворота СДЮШОР стільки голів скільки захочуть. Та й один з тренерів гостей Юрій Романов, до речі, уроженець Новограда-Волинського, який в 90-х роках грав у перших незалежних чемпіонатах України підтвердив, що основна мета гравців цього складу набиратись ігрового та змагального досвіду. Матч розпочався в повільному темпі, технічна перевага старших за віком та майстерніших звягельців була очевидною.
Перший гол після розіграшу штрафного забив Олександр Герасименко, пославши м’яч у ближній від воротаря кут. Тренер господарів намагався активізувати гру своїх підопічних, щоразу підказуючи їм шляхи розвитку атаки, і гравці в певній мірі виконували його вказівки. Після кутового удару трапилась серія рикошетів від гравців обох команд, найвправніше розібрався в ситуації Михайло Войтович, рахунок став 2:0. Незабаром високу індивідуальну майстерність продемонстрував Дмитро Ржондковський, який, обігравши трьох захисників, зумів зробити точну передачу Юрію Періну, який забив третій гол.
Житомиряни мали реальний шанс скоротити розрив у рахунку на 37 хвилині гри, однак надійно зіграв наш голкіпер Максим Дубров, надійно забравши м’яч у ногах нападника житомирян. До кінця першої половини гри відмінне взаєморозуміння продемонстували наші нападники, коли Юрій Перін зробив діагональну передачу на автора другого гола Михайла Войтовича, який зльоту вгатив м’яч повз руки житомирського голкіпера під поперечку. Отже, перша половина гри — рахунок 4:0. Другий тайм розпочався атаками звягельців, особливо старався автор другого та четвертого голів, однак після однієї з атак Михайло отримав, жовту картку за «артистичне» падіння в штрафному майданчику гостей.
Тренери обох команд почали робити заміни, тож у нашому складі з’явилось чимало молодих виконавців, однак ініціатива продовжувала зоставатись у «ногах» гравців ФК «Звягель-750».
П’ятий м’яч влетів у сітку воріт гостей після удару Михайла Войтовича, це був третій гол, забитий нападником у цій грі. Асистував автору гола Ярослав Корнійчук, що набирає форму після травми. Юні вболівальники, які обслуговували табло стадіону «Авангард» не встигали носити таблички, який вказували кількість забитих голів. Шостий м’яч у грі забив «дебюбтант» команди Ігор Носарєв перебуваючи прямо проти воріт суперника без опору захисників. Темп матчу зовсім спав, гравці команди господарів почали мляво пересуватись по футбольному газону, чим могли скористуватись житомиряни, однак надійно зіграв наш другий воротар, що вийшов на заміну Геннадій Челядін, який вдало відстояв як на лінії воріт, так і на виходах. Уболівальники почали вимагати від своїх улюбленців продовження «гольового» нападу, адже саме в цей день відзначалось свято міста, і цей заклик був почутий і підтриманий. Ярослав Корнійчук продемонстрував слалом з м’ячем, на великій швидкості обійшовши декількох захисників на місце лівого нападника і зробив точний простріл. Шкіряна куля знайшла ногу Анатолія Семененка і всьоме пересікла лінію воріт команди СДЮШОР. З таким рахунком завершився матч. Після фінального свистка рефері військові оркестранти, які підтримували команду протягом усієї гри, за проханням уболівальників на прощання виконали «Марш слов’янки», чим ще більше підняли настрій звягельчан, котрі прийшли підтримати своїх улюбленців.
Наступна гра відбудеться 30 серпня, в якій господарі намагатимуться взяти реванш за поразку у першому колі у команди ФК «Коростень».
Рада засновників клубу обіцяє цікаву змістовну програмку, спортивну лотерею, смачне морозиво. У випадку, якщо буде прохолодно, — чай або каву. Початок матчу о 16.00. Зустрінемось на футболі.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ