305 ПІДЙОМІВ ДІЖКИ ЗА ГОДИНУ – НОВИЙ РЕКОРД ОЛЕКСАНДРА ДІДОВЦЯ

305 ПІДЙОМІВ ДІЖКИ ЗА ГОДИНУ – НОВИЙ РЕКОРД ОЛЕКСАНДРА ДІДОВЦЯ

Новоград-Волинський знову засвітився у Книзі рекордів України. І знову завдяки нев’янучій майстерності місцевого спортсмена Олександра Дідовця. Звягельський богатир, можна сказати, запровадив традицію – встановлювати рекорди і присвячувати їх рідному місту. Нагадаємо, що торік, під час відзначення 750-річчя від першої літописної згадки про Звягель (Новоград-Волинський), Олександр Дідовець за 4 години 22 секунди шістсот разів підняв діжку з пивом. І ось, 23 серпня цього року, Олександр Миколайович вдруге продемонстрував свою «коронну» вправу. Щоправда, була одна відмінність – рік тому спортсмен працював на виконання максимальної кількості підйомів, не обмежуючи себе в часі, а зараз – на швидкість.
На виконання вправи Олександр Дідовець відвів собі всього одну годину. І, як потім зізнався, запланував за цей час підняти п’ятдесятикілограмову діжку з пивом не менш, як 300 разів. Аби зафіксувати рекорд, до Новограда-Волинського запросили представника Книги рекордів України, колишнього вихованця Олександра Миколайовича, а нині Заслуженого тренера України, тренера національної збірної з богатирських ігор та збірної України з перетягування канату Михайла Гераскевича.
Аби на власні очі побачити, як робляться рекорди, поблизу майданчика зібралися десятки глядачів. Усі вони жваво підтримували спортсмена, особливо в останні хвилини, коли кожен наступний підйом діжки давався все важче й важче. Скандування «Саша! Саша!» не змовкало ані на мить, і коли, нарешті, трьохсотий раз діжка опинилася на випростаних руках спортсмена, скандування переросли в овації. За ті півтори хвилини, що залишилися в запасі, Олександр Дідовець виконав ще 5 підйомів, щоб, так би мовити, закріпити рекорд. А тоді, знесилений, проте щасливий спортсмен опинився в дружніх обіймах.
Про свої подальші «наполеонівські» плани Олександр Дідовець традиційно мовчить. Єдине, що обіцяє, - нові рекорди будуть. А от які саме – секрету не розкриває. Жартує, мовляв, що ж ви з мене хочете – я ж уже не молодий чоловік! Шановний Олександре Миколайовичу, колектив газети «Звягель-Інформ» вітає вас із черговим рекордом, бажає вам спортивного довголіття і нових звершень на спортивних помостах!
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА