БЕЗПРЕЦЕДЕНТНА ПОДІЯ

БЕЗПРЕЦЕДЕНТНА ПОДІЯ

в історії новоград-волинського армспорту — команда нашого міста стала першою на чемпіонаті України серед спортсменів-інвалідів, що відбувся на початку вересня в Одесі!
Власне, якщо бути максимально точним, то перше командне місце — офіційно у збірної Житомирської області, але ж вона на сто відсотків була сформована із новоград-волинців.
Як розповів тренер, голова обласної федерації армспорту Геннадій Данюк, із десяти комплектів нагород, що розігрувалися на чемпіонаті, звягельчани здобули чотири золотих, чотири срібних і три бронзових медалі. Відтак — беззаперечне лідерство серед дев’яти представлених на турнірі команд.
Головними ковалями цього успіху стали Олександр Агрич, Олександр Зєнченко й Вікторія Степанюк. Вони на трьох зуміли вибороти вісім (!) нагород.
В Агрича — чемпіонство у боротьбі на лівій руці, другі місця — на правій, та ще дві такі ж медалі в абсолютній категорії. Олександр Зєнченко виявився найсильнішим у боротьбі на правій руці, на лівій — став другим. Вікторія Степанюк у своїй категорії вклала суперників обома руками.
Призерами турніру стали Олександр Пінчук (треті місця на обох руках в абсолютній категорії) та Сергій Петренко (третє місце в боротьбі на правій руці).
Такі важливі залікові бали до командної скарбнички здобули й дебютанти змагань — Роман Роговський, Ігор Гуменюк і наш колега — розповсюджувач газети «Звягель-Інформ» Микола Гаскевич. На жаль, хлопці до трійки призерів не пробилися, але посіли високі 4-5 місця.
— Це — грандіозний успіх для нас, — зазначив тренер Геннадій Данюк. — Адже раніше наша команда фінішувала восьмою, п’ятою… Чемпіонами на рівні України — стали вперше!
Тренер висловив вдячність керівництву фізкультурно-спортивних товариств «Колос» і «Спартак», адже на їхніх базах спортсмени мають можливість проводити якісні тренування. Також слова подяки — Житомирському обласному центру спорту інвалідів «Інваспорт», який профінансував поїздку наших спортсменів на чемпіонат.
Олег БРЮХАНОВ