ВОЛОДИМИР ЛИТВИН: «НАРОДНА ПАРТІЯ МАЄ ЗОБОВ’ЯЗАННЯ НЕ ЛИШЕ БРАТИ УЧАСТЬ У ВИБОРАХ, А Й ЗДОБУТИ РЕЗУЛЬТАТ»

10 вересня 2010 року в Києві відбувся ІІ етап ХІ з’їзду Народної Партії. Голова Верховної Ради України, Голова Народної Партії Володимир Литвин виступив з промовою щодо участі організацій Народної Партії у виборчій кампанії з виборів депутатів Верховної Ради АР Крим, місцевих рад, сільських, селищних та міських голів 31 жовтня 2010 року. Зокрема він наголосив: «Народна Партія має зобов’язання не лише брати участь у виборах, а й здобути результат». Він зауважив, що сьогодні потрібно працювати над реалізацією поставлених завдань, щоб мати можливість забезпечити спокійне життя людям. Голова Народної Партії зазначив, що кандидати від народників мають бути у кожному населеному пункті. «Ми маємо провести 27 виборчих кампаній з урахуванням специфіки кожного регіону та населеного пункту», — зазначив Володимир Литвин.
Партія регіонів збирається створювати коаліцію з Народною Партією на місцевому рівні, — про це заявив, виступаючи на з'їзді Народної Партії, віце-прем'єр Андрій Клюєв. «Я знаю, що на місцевому рівні ми будемо працювати в одній коаліції і будувати нашу державу», — заявив Клюєв.
Він привітав Народну Партію зі святом, оскільки «для будь-якої партії з'їзд — це велике свято».
«Ми вже більше ніж півроку працюємо в одній коаліції ,і я вам скажу так: нам з вами комфортно. Ми бачимо у вас партнерів. У вас дуже сильний та поважний лідер, який може вивести вашу партію із будь-якого політичного шторму сильними та неушкодженими», — додав він.
У свою чергу Володимир Литвин підтримав ідею Клюєва про створення коаліції.
«Нам треба так активно і спільно працювати, щоб ми мали можливість на місцевому рівні не грати у ці війни — влада-опозиція, — а щоб ми забезпечили спокійне життя країни», — заявив він.
Водночас лідер Народної Партії Володимир Литвин прогнозує, що виборча кампанія з місцевих виборів в Україні відбуватиметься у надзвичайному протистоянні, оскільки президентські вибори у свідомості українських політиків ще не завершені. В.М. Литвин підкреслив, що Народна Партія завжди намагалася шукати компроміс. У обговоренні першого питання взяли участь представники регіональних осередків Народної Партії. Від Новоград-Волинщини виступила депутат міської ради від Народної Партії, директор Новоград-Волинського медичного коледжу Олена Солодовник. Олена Володимирівна підкреслила, що нині настав для партії відповідальний час. «Народниками» зроблено багато гарних справ, як на Всеукраїнському рівні, так і в регіонах. І на цих виборах потрібно докласти всіх зусиль, щоб Народна Партія мала гідне представництво у міських та районних радах. Під час з’їзду заступник Голови Народної Партії, народний депутат України Олег Зарубінський виголосив Маніфест Народної Партії. Зокрема він зазначив, що звертається «до тих, хто вже втомився від дешевого популізму, хто ніколи не дасть права іншим думати за себе, хто, незважаючи на всі труднощі, лишається патріотом України». О.Зарубінський наголосив, що пріоритет Народної Партії — це змінити основи державної політики, поставивши в центр інтереси звичайної людини. «Відповідь на питання «що робити?» має об’єднати суспільство, стати новою стратегією держави. Ми повинні подолати епідемію безвідповідальності. Нормальним людям — нормальне життя!», — переконаний народний депутат України. Він підкреслив, що у гонитві за прожитковим мінімумом держава забуває про мільйони професіоналів, обезцінюючи їх роботу. «Будь-яка зрівнялівка має зникнути. Кожному — за ефективністю його праці. Тільки нормальні люди у владі зможуть зупинити безлад, відновивши моральні авторитети суспільства, повернувши повагу до кваліфікованої праці. Кожен громадянин України може і повинен бути заможним», — заявив О.Зарубінський. Делегати з’їзду одноголосно підтримали маніфест Народної Партії та участь організацій Народної Партії у виборчій кампанії з виборів депутатів Верховної Ради АР Крим, місцевих рад, сільських, селищних та міських голів 31 жовтня 2010 року.
Лариса ГЕМБАРСЬКА