ЖЕРЕБКУВАННЯ ЛІГИ… УЧАСНИКІВ ВИБОРІВ

Відповідно до закону, держава виділяє кошти на політичну агітацію у засобах масової інформації, аби надати рівні можливості усім, хто бере участь у виборах. 14 жовтня у Новоград-Волинській виборчій комісії відбулося засідання кандидатів на посаду мера, їх довірених осіб та лідерів міських осередків партій, що балотуються до міської ради.
Жеребкування мало визначити порядок трансляції суб’єктів передвиборної агітації на місцевому телебаченні. Втім, усі присутні одностайно вирішили не проводити жеребкування, а керуватися тими ж номерами, під якими учасники процесу йдуть у бюлетенях. Ефірний час для усіх оплачує держава — загалом, на суму 140 тисяч гривень. На виступи учасників політичної агітації у місцевій пресі передбачено ще 13 тисяч гривень.
У телеефірі студії «Калина» голови партій матимуть можливості представити свої передвиборні програми 19, 20 та 21 жовтня. Із кандидатами на посаду міського голови глядачі зможуть познайомитися ближче 22, 23 та 24 жовтня. Початок трансляції у названі дні — з 19-ї години. Представники 17 зареєстрованих партій в ефірі транслюватимуться у тій же черговості, в якій подавали документи на реєстрацію у міську виборчу комісію та в якій значитимуться у виборчих бюлетенях 31 жовтня. Кандидати на посаду мера (а їх зареєструвалося дев’ять) відповідно до закону, і в бюлетенях, і в ефірі йтимуть, згідно з алфавітним порядком. Дивіться і обирайте.
Юлія КЛИМЧУК