СВЯТО ДЛЯ МАЛЯТ

Тільки-но прокинулося сонечко. Між дерев повіває прохолодний вітерець... З дерева тихенько на землю опускаються листочки й м’яко стеляться малюкам під ніжки. Це — Осінь-чарівниця, вдягнувшись у багряно-жовті шати, крокує у гості до дошкільного навчального закладу №9.
Малюки дуже зраділи своїй гості й влаштували для неї справжній театр. Перевдягнувшись у звірят, почали уявляти, що вони: «вовчик» (Володя Назаров), «зайчики» (Саша Соколовський, Андрій Чайковський), «білочка» (Анастасія Корнійчук), «лисичка» (Сніжана Стасюк) та «їжачок» (Юля Войцеховська) й розповідали віршики. А яка ж осінь без дощу? От дівчатка й показали танець «Парасольок». Після дощику з’явилися «грибочки» (Костянтин М’якота, Сашко Соколовський та Вова Бриковець) й також дивували свою гостю. А маленькі «калинки» заспівали для Осені пісеньку «Ми калиноньки маленькі».
Не залишилися осторонь і батьки малюків. Розділившись на три команди — «Мамочки-господарочки», «Пані Осінь» та «Куховарочки», — мами приготували страви з осінніх дарів (овочів та фруктів). Тут були й пиріжки з яблуками, сливами та грушами, кекси з родзинками й кисіль вишневий, узвар та багато іншої смакоти.
Усі ці витвори оцінювало поважне журі: завідуюча В.М.Мисько, кухар Н.В.Корботович, М.А.Бобер. Також мамам були запропоновані інтелектуальні конкурси. За результатами змагань, перемогла команда «Пані Осінь».
Дітки з цікавістю спостерігали за конкурсами, й кожен уболівав за свою маму. А на останок Осінь-чарівниця, Аня Петрусь, закружляла з малюками в осінньому хороводі. Й посмакувавши з малюками маминих випічок, попрямувала далі господарювати, адже незабаром її замінить тітонька Зима.
Це чарівне, веселе свято провели й подарували дітям вихователі: Ірина Іванівна Горбатюк, Ніна Володимирівна Неженська на чолі із завідуючою Валентиною Михайлівною Мисько.
А.ВОЛОДІНА