ОЛЕКСАНДРУ МИКОЛАЙОВИЧУ — ПЕРШЕ МІСЦЕ В ДЕНЬ МИКОЛАЯ

ОЛЕКСАНДРУ МИКОЛАЙОВИЧУ — ПЕРШЕ МІСЦЕ В ДЕНЬ МИКОЛАЯ

Цими днями гирьовик-ветеран Олександр Дідовець додав до своєї колекції нагород ще два кубки й дві медалі. Цього разу — за перемоги на Міжнародному турнірі з гирьового спорту пам’яті Героя Соціалістичної Праці, колишнього гендиректора об’єднання «Моторсіч» В.І.Омельченка. Змагання пройшли у Запоріжжі, 18-19 грудня.
У перший турнірний день силач із Новограда-Волинського здобув перемогу у двоборстві — поштовху й ривку гир. Цього разу спортсменам вікової категорії 55-59 років запропонували виконувати вправи з гирями вагою 16 кг, тоді як раніше подібні змагання проводилися з «24-ками».
Олександр Дідовець продемонстрував відмінний результат, штовхнувши дві гирі 177 разів, виконавши ривок — 259 раз. Утім, і суперники підібралися достойні — конкуренція не давала можливості перепочити. Другий призер відстав від звягельчанина всього на 14 балів, третій — на 22.
На наступний день, на свято Миколая, Олександра Миколайовича чекав несподіваний подарунок — деякі з основних суперників вирішили не заявлятися на змагання в довгому циклі. «Чомусь ця вправа не всім подобається», — дивується Дідовець. Тим не менше, спортсмен прийняв рішення йти на максимальний результат, чесно відпрацювавши відведені 10 хвилин. До того ж, знайшовся додатковий стимул — заради інтересу, перегнав гирьовика з молодшої вікової групи.
Спробували не підвести Дідовця-тренера й двоє його вихованців, які теж взяли участь у цих змаганнях. Обоє — сімнадцятирічний Роман Шапран (вагова категорія до 65 кг) і шістнадцятирічний Дмитро Гичко (до 60 кг) — зі Слободи-Романівської, є учнями районної ДЮСШ.
— Очікував, що призером стане Роман, але склалося по-іншому, — коментує підсумки виступу юнаків Олександр Дідовець, — Роман добре справився із поштовхом гир, проте, коли виконував ривок, при перехваті з однієї руки в іншу, гирю впустив. Відтак — недобрав балів і залишився на п’ятому місці, хоча міг би претендувати й на друге. Натомість, Дмитро тренерське завдання перевиконав. Я чекав, що він набере кількість балів, достатню для присвоєння звання кандидата в майстри спорту, а вийшло так, що й це звання хлопчина здобув, і ще й бронзовим призером став!
Олег БРЮХАНОВ