У МУЗИЧНОЇ ШКОЛИ — РАДІСНЕ НОВОСІЛЛЯ

У МУЗИЧНОЇ ШКОЛИ — РАДІСНЕ НОВОСІЛЛЯ

У четвер, 16 березня, музична школа відсвяткувала новосілля, переїхавши із аварійного приміщення у сусіднє — будівлю тепер вже колишнього готелю «Полісся». На урочисту подію завітали керівники міста і району, вчителі, учні-музиканти та їх батьки. Директор музичної школи Лілія Полтавченко подякувала владі за розуміння та всебічну підтримку у вирішенні проблеми, яка всерйоз схвилювала усіх і впродовж двох місяців була оперативно вирішена.
Як і обіцяла влада, другий і третій поверхи колишнього готелю віддали для занять дітям. Ремонтні роботи коштували бюджету 184 тисячі гривень. Кімнати готелю переобладнано під музичні класи, реконструйовано систему опалення. Наразі існує проблема водовідведення, втім, навчальному процесу, запевнили виступаючі, ніщо не заважає.
— Розпочинається нова сторінка в історії музичної школи, — сказав на урочистостях мер Володимир Загривий, — тож дозвольте привітати вас із закінченням поневірянь та великих випробувань. Звісно, це не найбільш оптимальний варіант розв’язання проблеми, ця будівля повинна мати сучасніший вигляд. Будемо думати, що робити із художньою школою, яка не має досі постійного приміщення. Продовжуємо пошук інвестора, котрий на місці аварійного приміщення музичної школи збудує новобудову, де знайдеться місце і для школи мистецтв.
Шість філіалів музичної школи працює нині у нашому районі. Голова районної ради Франц Весельський запевнив: «Буде школа у Новограді, — буде й у нас!». Вчителі та учні в захопленні від нових умов для занять: нові класи значно просторіші, глибина звуку відчутніша набагато краще, отже попереду — інші грані музичного таланту. Музиканти обіцяють довести це на своїх звітних концертах.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Віктора ТИМОЩУКА