ЗВЯГЕЛЬСЬКИЙ СЛІД ЧЕМПІОНА ЗІ СВІТОВОЮ СЛАВОЮ

ЗВЯГЕЛЬСЬКИЙ СЛІД ЧЕМПІОНА ЗІ СВІТОВОЮ СЛАВОЮ

\"ЗВЯГЕЛЬСЬКИЙМаксим Бурсак — нині п’ятий у рейтингу кращих боксерів світу в середній вазі за версією WBO — нещодавно впевнено відстояв титул Інтерконтинентального чемпіона світу за цією ж версією. Фото Максима Бурсака прикрашають обкладинки спортивних журналів, на бої за його участю збираються тисячі людей, ще більше — слідкують за телетрансляціями… Проте мало хто навіть у Новограді-Волинському знає, що цей 26-річний боксер брав безпосередню участь у створенні новоградського клубу «Євробокс». Також, у 2005-2006 роках, Максим тренувався в цьому клубі.
\"ЗВЯГЕЛЬСЬКИЙНедавній тріумфальний бій Максима Бурсака відбувся 28 травня у Києв у столичному концерт-холі «Кобзов». У центральному поєдинку того вечора Максу протистояв аргентинський боксер Карлос Адана Херез. Одноголосним рішенням суддів переможцем бою був визнаний український спортсмен, котрий, таким чином, зберіг у себе пояс Інтерконтинентального чемпіона світу за версією WBO в середній вазі.
В активі Бурсака тепер уже 22 перемоги на професійному рівні (8 — нокаутами). Серед них — над американським боксером Брайаном Верою та німцем Марко Шульце. Крім згаданого титулу, Максим був чемпіоном світу серед молоді за версією IBF.
\"ЗВЯГЕЛЬСЬКИЙСвідками бою стали десять членів клубу «Євробокс», котрі, по старій дружбі, отримали запрошення від Макса Бурсака — нині почесного президента «Євробоксу» та почесного президента Новоград-Волинської міської федерації боксу.
Як розповів президент міської федерації боксу Леонід Плісак, його давній товариш Максим Бурсак погодився приїхати до Новограда-Волинського на боксерський турнір, який тут планують провести ближче до кінця року.
\"ЗВЯГЕЛЬСЬКИЙКлуб «Євробокс» зміг переконати міську владу і віднедавна отримав у користування велику залу кінотеатру імені Щорса. Леонід Плісак ділиться грандіозними планами. Розповідає, що за матеріальної підтримки Максима Бурсака і Віталія Кличка, котрі вже дали на це свою згоду, зробить у цьому приміщенні зал для тренувань, обладнаний усім необхідним. Причому, не тільки для спортсменів, а й для глядачів. Після ремонту тут планують проводити і тренування, і змагання з різних видів спорту.
Олег БРЮХАНОВ