ЖИТТЄЛЮБ, ОПТИМІСТ ТА ПРОФЕСІОНАЛ З ВЕЛИКОЇ ЛІТЕРИ

ЖИТТЄЛЮБ, ОПТИМІСТ ТА ПРОФЕСІОНАЛ З ВЕЛИКОЇ ЛІТЕРИ

Саме так можна сказати про Юрія Михайловича Дебича — завідувача профілактичним та діагностичним відділеннями Новоград-Волинського міськрайТМО.
Народився Юрій Михайлович на Закарпатті, у місті Тячів. Закінчивши з відзнакою школу, вступив до Вінницького медичного інституту. Власне, медицина ще з юних літ приваблювала, адже в цій галузі працювала мама, і саме вона, своєю людяністю, професіоналізмом, прагненням повернути людям здоров’я, полегшити біль і страждання, подарувати радість життя, і допомогла зробити остаточний вибір майбутньої професії.
Навчаючись в інституті, Юрій Михайлович познайомився тут зі своєю майбутньою дружиною Іриною Олександрівною — зустрів не лише чарівну жінку, а й хорошого друга, однодумця. Після закінчення інституту молоде подружжя за розподілом поїхало працювати на Рівненщину, у місто Березне. Юрію Михайловичу запропонували очолити Прислуцьку лікарську амбулаторію — доля відразу вирішила випробувати молодого лікаря на міцність та силу духу, на відданість обраній справі, адже довелося не лише керувати, а й самому працювати терапевтом та педіатром, обслуговувати дільницю, де проживало 5,5 тисяч населення, з яких 1,5 тисячі — діти до 14 років і більше сотні — немовлята. Вже під його керівництвом тут будувалося нове двоповерхове приміщення амбулаторії, зі всіма комунікаціями та зручностями, вдалося придбати для закладу автомобіль. Це були роки, сповнені ентузіазму, завзяття, які, власне, і надалі Юрій Михайлович не розгубив, а навпаки — примножив всі ці важливі якості.
У 1997 році подружжю запропонували роботу в Новоград-Волинському міськрайТМО, де також згодився набутий досвід. Вже за кілька місяців Ю.М. Дебич очолив відділення, а з
1998 року працює на нинішній посаді.
Профілактичне та діагностичне відділення — це ті, які є найбільш відвідуваними. Протягом року, скажімо, через одні лише профілактичні медичні огляди проходить близько 23 тисяч людей. Навантаження чималі, але Юрій Михайлович щодня з посмішкою, привітний та уважний до всіх, до його порад прислухаються не лише пацієнти, а й колеги. Колектив надзвичайно поважає свого керівника, адміністрація міськрайТМО складає високу оцінку роботі цього фахівця.
Нині Юрій Михайлович Дебич зустрічає прекрасний ювілей свого життя — зустрічає з вагомим життєвим ужинком, з неабиякими успіхами та надбаннями. Хочеться щиро побажати йому з цього приводу ще багато нових звершень та успіхів!
Лариса ГЕМБАРСЬКА
Фото Віктора ТИМОЩУКА