КРАЩЕ ОДИН РАЗ ПРОГРАТИ 8:0, АНІЖ ВІСІМ РАЗІВ — ПО 1:0

КРАЩЕ ОДИН РАЗ ПРОГРАТИ 8:0, АНІЖ ВІСІМ РАЗІВ — ПО 1:0

У такий спосіб часом сумно жартують футбольні тренери після ігор, що завершуються розгромними поразками їхніх команд. У матчі-відповіді 1/8-фіналу кубка України серед аматорів ФК «Самбір» на домашньому стадіоні здолав «Звягель-750» з рахунком 8:0…
Зрештою, ще перша гра двоматчевого протистояння, що відбулася 31 серпня у Новограді, показала суттєву, на даний момент, різницю в класі між командами. Тоді ФК «Самбір» обмежився двома «сухими» голами. А вже вдома, на День міста, каменя на камені не залишив від «Звягеля-750». Слово — очевидцю гри, адміністратору Інтернет-сайту ФК «Звягель-750» Андрію ШВЕДЮКУ:

«На трибунах місцевого стадіону «Дністер» зібралася велика кількість уболівальників. Нині Самбір переживає футбольний бум, адже, крім матчів розіграшу аматорського кубка України, за декілька днів до самбірчан завітає фінальна частина аматорського чемпіонату України. Гра проти нашої команди була останньою репетицією перед важливими матчами. Тому господарі підійшли до неї відповідально.
«Звягель-750» поки що перебуває у пошуках своєї гри. Матч проти ФК «Самбір» це черговий раз довів. У першому таймі наші земляки нічим не поступалися своїм опонентам. На кожну атаку господарів відповідали своєю. Звягельчани мали чудові нагоди вразити ворота, але клас суперників виявився значно вищим. Господарі вийшли уперед, коли йшов уже компенсований до першого тайму час.
Гол «у роздягальню» підкосив нашу команду. Вже на першій хвилині другого тайму арбітр призначив пенальті у наші ворота. Гравець ФК «Самбір» чітко його реалізував — 0:2. Стало зрозуміло, що доля матчу і всього протистояння — вирішена. Мені здалося, що у гравців «Звягеля» після цього просто опустилися руки. Інакше не можу пояснити те, що сталося далі. М’яч раз-по-раз опинявся у воротах «Звягеля-750». Як підсумок, маємо неприємні 0:8. Ось таким вийшов «подарунок» звягельчан місцевим жителям на День міста.
Хотів би відзначити, що між командами «Звягель-750» та ФК «Самбір» склалися дружні відносини. Після гри господарі запросили нашу команду на корпоративний вечір в один із найкращих закладів міста, де вже у тихій, дружній обстановці обговорили перипетії матчу та своє бачення стану справ у футбольному господарстві нашої держави.
Користуючись нагодою, хочу подякувати працівникам Новоград-Волинського «Держлісмисгоспу» та його директору, депутату обласної ради, президенту ФК «Звягель-750» С.А. Нусбауму за фінансову підтримку нашої команди у розіграші кубка України серед аматорів».
Насамкінець — декілька цікавих фактів, що підтверджують: ФК «Самбір» — команда, як мінімум, непроста. Так, автор чотирьох голів у грі проти «Звягеля», 33-річний нападаючий ФК «Самбір» Володимир Мазяр — гравець із солідним досвідом виступів на професійному рівні. Зокрема, провів 35 матчів за «Ворсклу» (10 голів) й 27 — за «Дніпро» (5 голів). Воротар «Самбора» Юрій Шевчук (до речі, уродженець Новограда-Волинського) свого часу дебютував у Прем’єр-лізі за ФК «Львів» у матчі проти «Динамо» (14-ий тур УПЛ сезону 2008-2009). У тій грі, що завершилася поразкою «Львова» (0:1), Шевчук відбив одинадцятиметровий, виконаний Алієвим.
На «Звягель-750», згідно з календарем, до кінця сезону очікує ще мінімум 7 офіційних ігор у рамках чемпіонату області. Звісно, питання стратегії — винятково у компетенції керівництва клубу і тренера, але все ж варто відзначити, що є гарна нагода награвати молодих і перспективних місцевих футболістів, розбавляючи склад лише перевіреними приїжджими, для котрих честь клуба — не порожній звук. Щоб уже на початку наступного сезону команда мала зіграний кістяк і спробувала повернути собі авторитет і визнання на рівні аматорського футболу України.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Андрія ШВЕДЮКА