КУБОК КРУЛІКОВСЬКОГО: НАШІ — П’ЯТІ, ЛІДЕР — ЛЬВІВ

КУБОК КРУЛІКОВСЬКОГО: НАШІ — П’ЯТІ, ЛІДЕР — ЛЬВІВ

Вже традиційно, наприкінці серпня, у Новограді-Волинському збираються юні футболісти з різних областей України, щоб перевірити свою майстерність на турнірі, де розігрується кубок, запроваджений на честь футбольної легенди нашого міста — майстра спорту міжнародного класу, неодноразового чемпіона та володаря кубка СРСР Сергія Круліковського.
Цього року змагання відзначили своє 10-річчя. На відкриття турніру, що відбулося на стадіоні ДЮКФП, прибули почесні гості — Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, депутат Верховної Ради України Микола Рудченко, голова обласної ради Йосип Запаловський, депутат обласної ради Юрій Тарасюк, міський голова Володимир Загривий.
За традицією, організатори вручили почесним гостям хліб-сіль. Володимир Литвин, привітавши юних спортсменів, побажав їм якомога швидше підростати, підвищувати спортивну майстерність і вручив капітанам команд-учасниць футбольні м’ячі з емблемою «Євро-2012».
Цього року змагалось шість команд, вік учасників — 1996-1997 р.н. Регламент турніру передбачав проведення матчів за коловою системою. Команду господарів представляли вихованці керівника гуртка ДЮКФП Андрія Лося.
У п’яти матчах звягельчани здобули дві перемоги, один раз зіграли внічию та двічі програли. У підсумку — лише п’ятий рядок у турнірній таблиці.
Варто відзначити, що наші гравці не виглядали відверто гіршими за суперників навіть у тих іграх, у яких поступилися. Особливо це стосується гри у першому таймі. А вже після перерви, як правило, їм не вистачило свіжості, було видно, що фізична підготовка бажає бути кращою.
Володимир Литвин дає старт турніруХотілося б відзначити у складі звягельчан двох наймолодших гравців. На думку тренерів приїжджих клубів, перспективну гру продемонстрували Артем Челядін, котрий займається у львівському училищі фізкультури, та Олексій Кащук. Олексій (2000 р.н.) — наймолодший за віком, вже має досвід виступів у складі збірної Житомирщини на міжнародних турнірах у містах Києві, Ужгороді, Одесі, Вільнюсі. Він чотири рази ­визнавався кращим гравцем на турнірах, відзначаючись розумним, не по роках, баченням гри і голеадорськими якостями. Тож і не дивно, що на його гру звернули увагу футбольні селекціонери провідних клубів України.
Без поразок провели турнір наші гості з ФК «Львів». Далі у турнірній таблиці учасники розташувались таким чином: «Костопіль-1» (Рівненська обл.), команда з Бердичева, «Костопіль-2», Новоград-Волинський та Біла Церква.
Були відзначені й переможці в індивідуальних номінаціях (із врученням футбольної амуніції): кращий голкіпер — Сергій Мельник («Костопіль-1»); кращий захисник — Костянтин Лодкін (Бердичів); кращий півзахисник — Олександр Черний («Костопіль-2»); кращий нападник — Віталій ­Кудрик (Львів).
Кращим бомбардиром турніру став Тарас Кащій зі Львова. Його результат — 8 голів. Призом глядацьких симпатій відзначено Олександра Мисика, теж львів’янина.
Усі нагороди були придбані за рахунок коштів, що їх виділили спонсори змагань. Як повідомив директор ДЮКФП Микола Кащук, у планах організаторів із наступного року зробити цей турнір міжнародним, запрошуючи до участі футбольні команди з міст-побратимів Білорусі та Польщі.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ
Фото О.СТОПИЧЕВА