«ЗВЯГЕЛЬ-750» ПОВСТАВ ІЗ НЕБУТТЯ, АЛЕ... ПРОГРАВ

«ЗВЯГЕЛЬ-750» ПОВСТАВ ІЗ НЕБУТТЯ, АЛЕ... ПРОГРАВ

\"«ЗВЯГЕЛЬ-750»Від перестановки доданків сума не змінюється. Щойно відроджений «Звягель-750», як і раніше «Авангард», не зміг нічого протиставити злагодженій грі футбольного клубу «Самбір» зі Львівщини. Щоправда, окремі вболівальники, проводячи паралелі між іграми двох новоградських клубів проти самбірців, все ж намагаються шукати позитив. Мовляв, «Авангард» програв удома — 1:5, а «Звягель-750» — всього 0:2…
Тривалі навколофутбольні перипетії, що захопили Новоград-Волинський цим літом, практично відсунули на другий план саму гру. «Звягель» чи «Авангард», хто і куди заявився і кого куди «не пустили», — ці питання були на слуху у всіх, хто цікавиться місцевим футболом. Асоціація аматорського футболу України, під егідою якої так хотіли виступати обидва клуби, розсудила по-своєму: «Звягель-750» гратиме у цьогорічному кубку України серед аматорів, «Авангард» — ні.
У суперники «Звягелю» на стадії 1/8 фіналу випав ФК «Самбір» — одна з найбільш збалансованих команд Західної України, що представлені у турнірах аматорів. Перша гра двораундової дуелі, в якій «Звягель» виступав господарем, спочатку була запланована на 7 вересня. Аж раптом федерація перенесла матч на 31 серпня. Для зібраного наспіх по крупинках «Звягеля» цей перенос став ключовим. Керівництво клубу планувало до старту в кубку аматорів провести бодай одну-дві гри, аби футболісти «притерлися» один до одного. Натомість вийшло — «з корабля — на бал».
Відсутність взаєморозуміння та відчуття партнера на полі стали головними причинами домашньої поразки. Споглядаючи за грою із трибун, де того вечора зібралося не менше тисячі шанувальників футболу, було очевидно, що атаки господарів мають скоріше хаотичний характер, тоді як гості, знаючи, що робити з м’ячем, чітко гнуть свою лінію.
«Звягель-750» програв кожен із таймів по 0:1. Але, якщо відверто, лише вдала гра голкіпера на лінії воріт врятувала новоградців від більш непристойного рахунку. У той час, коли гравці «Звягеля» ледве створювали напівмоменти, суперник примудрявся розігрувати комбінації, що призводили до ударів у площину воріт із убивчих позицій. Нервово діяв захист звягельчан, низка помилок якого й спричинила перший гол. Двоє (!) захисників просто подарували м’яча самбірцям поблизу власного штрафного майданчика. Не забарився навіс на дальню стійку, замкнути який було справою техніки — 0:1… У другому таймі до голу призвів зовсім необов’язковий кутовий. І знову ніхто зі звягельчан не завадив гравцю «Самбора» поцілити у дальній кут воріт.
Честь і хвала гравцям господарів, котрі до фінального свистка намагалися зробити рахунок більш прийнятним для себе перед матчем-відповіддю. Кілька разів наші навіть влучили у площину воріт, але в цих моментах бездоганно діяв голкіпер «Самбора».
Зараз важко сказати, за рахунок чого «Звягель» зможе переломити хід дуелі у матчі-відповіді. Погодьтеся, відіграти два «сухі» м’ячі на чужому полі, — завдання, з яким мало хто справляється. Хіба що кілька ігор (у чемпіонаті області чи товариських) допоможуть налагодити зв’язки на полі. А поки що мусимо констатувати, що сенсації не сталося — ФК «Самбір», граючи на голову сильніше «Звягеля», заслужено переміг.
Олег БРЮХАНОВ
Фото з сайту http://zvyagel750.at.ua