ЯКЩО СИЛЬНО ЗАХОТІТИ, — МОЖНА В КОСМОС ПОЛЕТІТИ!

ЯКЩО СИЛЬНО ЗАХОТІТИ, — МОЖНА В КОСМОС ПОЛЕТІТИ!

\"ЯКЩОЮНІ ТЕХНІКИ КОНСТРУЮЮТЬ РАКЕТИ, ОДЯГ І НЕ ТІЛЬКИ...
З метою виховання у дітей зацікавленості до науки і техніки, творчого ставлення до роботи, прагнення до глибокого оволодіння знаннями, профорієнтації учнів, розвитку раціоналізаторських та конструкторських здібностей, стимулювання технічної майстерності в Центрі науково-технічної творчості учнівської молоді працюють 18 гуртків під керівництвом 13 педагогів. Це — спортивно-технічні (авіамоделювання) та науково-технічні, декоративно-ужиткового мистецтва (виготовлення сувенірів, плетіння, вишивання, художня естетика та дизайн одягу, інтер’єру, бісероплетіння), початково-технічного моделювання.
У цьому році відкрито новий гурток — мистецьку студію «Азалія» (керівники — Лашевич Л.В. та Лашевич О.Б.). Молодша і старша група, а це діти віком від 10 до 16 років, відвідують заняття на базі Центру в окремому приміщенні — майстерні творчості. Вивчають основи живопису, композиції, скульптури, дизайну, паперопластики, вишивки ручної та машинної, ручного ткацтва, народознавства.
Тематика нового гуртка «Індустрія моди» (керівник Найдюк В.І.) для дівчаток 7-8 класу пропонує широке послідовне висвітлення основ догляду за зовнішністю з урахуванням індивідуальних особливостей, стилю, моди, власного образу. Практичні заняття — дефіле, презентації, покази, екскурсії, поїздки та уроки з дівчатками проходитимуть на базі перукарні «Кармен», ательє «Фурор», зі спеціалістами компанії «Мері Кей» та ін.
З метою формування пізнавальних та практичних навичок у сфері кулінарії, ведення домашнього господарства з цього року введено курс «Майбутня господиня» (керівник Данюк В.В.). Програмою гуртка передбачено теоретичні й практичні заняття, під час яких діти освоюють технології приготування простих кулінарних виробів, способи прикрашання страв та основи ведення домашнього господарства.
З майбутніми інженерами та техніками займаються у новоствореному гуртку «Космічної техніки». Вже запущено в небо перші літаючі космічні апарати — ракети. З успіхом вони повернулись на Землю — парашути розкрились і «космонавти» вдало приземлились.
Для організації змістовного дозвілля підлітків працює щовів­торка та щосуботи Техноклуб (керівник Мізернюк Н.В.), на заняттях діти мають змогу відпочити від комп’ютера, зустрітись із друзями.
В основі вибору позашкільного заняття кожної дитини лежить власний інтерес. Тому з цього року ми працюємо в суботу. Бажаючих відвідувати гуртки, улюблені заняття та цікаві заходи збільшилось. І, як показує практика, діти із задоволенням приходять до нас. Крім того, ми з радістю завжди зустрічаємо батьків, котрі піклуються про позашкільне життя своїх дітей і завжди готові до співпраці.
Займаючись у гуртках ЦНТТУМ цікавою справою, ви зможете розвивати свої творчі здібності, отримати додаткову освіту та початкову професійну підготовку, здобути нових друзів, корисно провести своє дозвілля. Наша адреса: вул.Радян­ська, 19, м.Новоград-Волин­ський, тел. 5-24-32.
В.НАЙДЮК, директор Новоград-Волинського ЦНТТУМ