НА СТУДЕНТСЬКОМУ ОЛІМПІ-2011 — НОВІ ПЕРЕМОЖЦІ-ЛІДЕРИ

НА СТУДЕНТСЬКОМУ ОЛІМПІ-2011 — НОВІ ПЕРЕМОЖЦІ-ЛІДЕРИ

Коли ще мріяти студентам, як не сидячи за нудними підручниками?!Напередодні свята — Дня студента — впродовж усього тижня місцеві «виші» проводили святкові заходи. Студенти демонстрували свої пересічні й непересічні таланти
(у кого які є в наявності), а під час розваг ще й визначилися із тими, кого презентують від закладу на загал. Таким чином дійшла черга до головного офіційного свята — фестивалю «Студентський Олімп-2011».

17 листопада, на урочистій церемонії у Палаці культури, відзначили кращих студентів у п’яти номінаціях. А саме: «Гордість навчального закладу», «Творча обдарованість», «Кращий у навчанні», «Студент-спортсмен» та «Студентський лідер». Привітати студентську молодь, послухати їх творчість, набратися енергії та підтримати своїх друзів і близьких прийшли представники влади, рідні, знайомі.
Вперше на фестивалі, у якості головної пісні студентства, пролунав «Студентський світ» місцевих авторів — Валентини Ксендзук та Івана Мамайчука. Цю пісню вони десять років тому присвятили усім молодим і заповзятим студентам, а сьогодні, хоч і немає вже з нами композитора Івана Мамайчука, зі сцени ПК пролунало: «…Ми завоюєм схильність у Фортуни і віримо, що проживем в добрі! А місто Звягель завжди буде юним у спогадах студентської пори!»
Звісно, головними героями цього дня стали студенти-номінанти. Кожен вищий навчальний заклад подавав кандидатури кращих своїх студентів, котрі відзначилися у тій чи іншій сфері, на розгляд компетентного журі. Останньому довелося нелегко із вибором, адже за плечима кожної молодої людини — міцно закріплене амплуа лідера свого навчального закладу. Нижче подаємо номінації та їх переможців.
«ГОРДІСТЬ НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ»: Валерія ОСІПЧУК (НВЕГК), Катерина ТИТАРЕНКО (медколедж), Ганна КАЛІНСЬКА (НВПЕТ), Альона ГОРДІЄНКО (професійний ліцей).
«ПРОМЕТЕЙ НАУКИ»: Ольга КОЛЕСНИК (НВЕГК), Володимир МАКСИМИК (медколедж), Артем ОЛЕКСЮК (НВПЕТ), Тимур Абубакаров (професійний ліцей).
«СТУДЕНТСЬКИЙ ЛІДЕР»: Тетяна ЧИЧИРКО (НВЕГК), Ольга САВЧУК (медколедж), Ігор ТИЩУК (НВПЕТ), Анна ЛАПЕЙ (професійний ліцей).
«ТВОРЧА ОБДАРОВАНІСТЬ»: Людмила ЕЙСМОНТ (НВЕГК), Тетяна СИРИЦЯ (медколедж), Олена ЯКОВЕНКО (НВПЕТ), Діана ЛУКАЩУК (професійний ліцей).
«СТУДЕНТ-СПОРТСМЕН»: Анатолій ОВСЯННІКОВ (НВЕГК), Сергій ВИШИНСЬКИЙ (медколедж), Олексій АНТИПЧУК (НВПЕТ), Тимур АБУБАКАРОВ (професійний ліцей).
Ось що розповіли про себе переможці.
Катерина ТИТАРЕНКО (медколедж):
— Перебуваю у постійному пошуку, прагну до нових знань, цікавлюся новими досягненнями у галузі медицини та науки. Я є заступником голови волонтерського загону «Милосердя», тож із моєї ініціативи відбулося чимало акцій як на місцевому, так і на регіональному рівнях. Разом ми надаємо соціальну допомогу людям похилого віку, сиротам та дітям з інвалідністю.
Я є активним учасником «Школи лідерів», різних заходів у медколеджі. Захоплююся поезією, музикою, хореографією та спортом. Маю нагороди за участь у міських, обласних та міжнародних спортивних змаганнях.
Артем Олексюк (НВПЕТ):
— Навчаюся у промислово-економічному технікумі за спеціальністю «Обслуговування комп’ютерних мереж і систем». До навчання ставлюся відповідально, маю міцні знання з усіх предметів. Обрав таку професію невипадково, бо комп’ютери для мене — і хобі, і спеціальність. Добре знаю мови програмування, програмні засоби веб-дизайну, операційні системи та сучасне прикладне програмне забезпечення. Пишаюся тим, що на обласній олімпіаді з інформатики та обчислювальної техніки зайняв перше місце серед студентів із 23 закладів.
Ніка — Богиня Перемоги. Такі статуетки вручили переможцям конкурсуІгор ТИЩУК (НВПЕТ):
— Проявив себе у якості лідера з перших днів навчання, за що мене обрали старостою групи, і я вже четвертий рік її очолюю. Думаю, що саме організаторські здібності, впевненість, цілеспрямованість та вміння відстоювати інтереси колективу згуртовують біля мене студентів.
У 2010-му я став головою студентської ради електротехнічного відділення, а наступного року — головою студентської ради гуртожитку та заступником голови ради електротехнічного відділення. Подобається брати участь у конкурсах, концертах, захоплююся спортом, граю за збірну технікуму з баскетболу, капітан команди.
Діана ЛУКАЩУК (професійний ліцей):
— Для участі у цьому конкурсі я підготувала портфоліо, де виклала свої досягнення, плани. Моє кредо: «Ідеал — у самому собі. Перешкоди до його досягнення, знову таки, — у тобі. Твій стан — це той матеріал, з якого ти маєш створити цей ідеал». Мої цінності — це свобода, розвиток, стиль та краса, а принципи у тому, щоб навчатися у сильних, дружити з кращими, робити те, чого не роблять інші. Варто завжди вірити у себе, навіть якщо увесь світ проти, й обов’язково йти до мрії!
У житті я обрала творчий шлях. Моя майбутня професія — швачка, кравець-закрійник. Навчаюся із великим задоволенням, вивчаю моду, тенденції — це завжди оновлення, своєрідний театр. Виготовляю сценічний та сучасний одяг, беру участь у виставках, конкурсах. За це отримала багато відзнак та дипломів, а ще захоплююся мистецтвом та туризмом.
Анатолій ОвсяннікоВ (НВЕГК):
— Намагаюся брати активну участь у громадському та культурному житті коледжу, найбільші досягнення маю у спорті, адже є постійним учасником змагань із різних видів. Представляв коледж та місто на всеукраїнському та міжнародному рівнях. Вважаю серйозним здобутком те, що у 2011 році мене запросили до національної збірної команди України з карате-до. За 6 років спортивної кар’єри у моєму активі — 14 медалей різного гатунку. Серед них — 5 золотих, 2 срібних та 7 бронзових нагород.
Редакція «Звягель-Інформу»вітає переможців «Студентського Олімпу-2011» і бажає їм нових перемог та звершень на вершині успіху. А всім іншим студентам радимо не втрачати оптимізму й активності. Та вірити, що їх грандіозні непідкорені вершини — попереду!
Юлія БОНДАРЕВСЬКА
Фото Віктора ТИМОЩУКА