«СОБАКИ СКАЧУТЬ — ХЛІБ ІЗ РУК ВИРИВАЮТЬ!»

Таке розповів, звернувшись до редакції «Звягель-Інформу», житель села Стриєва Павло Лавринович. «Виходжу з магазина — вони стрибають, за руки хапають! Вже скрізь звертався, щоб якось вирішили це питання, — і в сільську раду, і в міліцію — марно», — жалівся чоловік. Дійшов із цією проблемою навіть до районної ради. Судячи з листа-відповіді за підписом її голови Ф.В.Весельського, який продемонстрував Павло Лавринович, обіцяли посприяти:
«Шановний Павле Васильовичу!
Районна рада повідомляє, що ваш лист про відстріл собак на території Стриївської сільської ради розглянуто за участю сільського голови.
Як повідомив сільський голова Бобер В.М., дане питання буде розглянуто на засіданні виконавчого комітету сільської ради на початку вересня поточного року, і до 20 вересня 2011 року проведено відстріл собак на території відповідної територіальної громади».

Цю відповідь чоловік отримав ще 31.08.11, але навіть до листопада ситуацію з агресивними собаками не врегулювали. Голова Стриївської сільської ради Василь Бобер, до якого ми звернулися за коментарем, цього не заперечував: «Не маємо права стріляти собак — заборонено. Крім цього, ви ж розумієте, це — село. Якщо дві собаки бігає… Можуть і деякі власники відв’язати своїх тварин. Проводимо з ними роз’яснювальну роботу, але не завжди допомагає».
Часом по телебаченню демонструють жахливі документальні кадри, що може зробити неконтрольована тварина, якщо їй раптом не сподобається хтось із перехожих. Тож, тим більше прикро, що дану проблему і власники собак, і чиновники, і значна частина громади, попри неодноразові публікації на цю тему у ЗМІ, намагаються не помічати…
Олег БРЮХАНОВ