ЗАСІДАННЯ РАДИ ДИРЕКТОРІВ МІСТА

23 жовтня відбулося засідання ради директорів міста. На зустріч зібралися майже всі представники промислових підприємств, що діють на території Новограда-Волинського. Основними питання, які обговорювалися, стали результати роботи промислових підприємств міста, їх діяльність в умовах світової фінансової кризи та розробка Програми соціально-економічного плану розвитку міста на наступний рік.
Із вступним словом до присутніх звернувся міський голова М.П.Боровець, який підкреслив важливість подібних зустрічей, адже основними наповнювачами міського бюджету є саме великі промислові підприємства, і саме від їх злагодженої і ефективної роботи певною мірою залежить і розвиток міста. Микола Боровець наголосив, що в цьому році на краще змінилась економічна ситуація на підприємствах, є багато позитивних моментів, хоча є й ряд проблем, зокрема, виплата заробітної плати на таких великих підприємствах як ВАТ «Пивоварний завод», управління водоканалізаційного господарства. Але, разом з тим, Новоград-Волинський займає перші місця в Україні серед собі подібних міст, по благоустрою, розвитку комунальних підприємств. Міський голова наголосив, що особливо обережними та уважними потрібно бути зараз, в умовах фінансової кризи, аби це не відчуло наше місто.
Начальник державної податкової інспекції Володимир Каленський проінформував, як виконується бюджет платниками податків. У порівнянні з минулим роком зростання йде більше як на 15 млн.грн. 20,4% міського бюджету наповнюють промислові підприємства, хоча на сьогодні 9 промислових підприємств є збитковими. 72% виплачують заробітну плату своїм працівникам менше мінімальної, 21% працює на рівні мінімальної заробітної плати. Начальник відділу економічного аналізу та планування Світлана Карпінська розповіла, що Новоград-Волинський обрано одним із 4 міст на Україні для проекту Українсько-німецького технічного співробітництва «Енергоефективність». Діяльність проекту спрямована на допомогу органам місцевого самоврядування у розробці довгострокових стратегій щодо поліпшення енергоефективності та енергозбереження у громадських та приватних будинках. Планується розробка короткострокових та середньострокових планів дій для впровадження стратегій через проведення енергоаудитів, створення баз даних для моніторингу, проведення навчальних поїздок до Німеччини, надання консультативної допомоги стосовно модернізації будівель, розробка фінансових механізмів для залучення енергосервісних компаній, донорських організацій, тощо. Також Світлана Карпінська запропонувала директорам подавати свої пропозиції до плану соціально-економічного розвитку міста на наступний рік.
Під час зустрічі торкнулися теми реалізації у торговельній мережі міста продукції місцевих виробників. Надалі приватним підприємцям буде рекомендовано звертати більше уваги на ці продукти. На прохання працівників підприємств, які працюють позмінно, міський голова пообіцяв вуличне освітлення вмикати не о 6-їй, а о 5-ій годині ранку.
Взагалі подібні зустрічі дають можливість не лише глибше розглянути проблеми та діяльність промислових підприємств, але й вирішити багато міських проблем. Рада директорів промислових підприємств міста збиратиметься щоквартально, тому наступна зустріч відбудеться вже за декілька місяців.
http://novograd.osp-ua.info