ПІВМІЛЬЙОНА ЗАГРІБ У ЛІСІ

Близько п’ятої години вечора, 20 червня, до чергової частини Житомирського райвідділу міліції надійшло повідомлення, що в с.Глибочиця скоєно розбійний напад на 49-річного жителя м.Харків, водія-далекобійника. На місце події негайно виїхали слідчо-оперативні групи райвідділу міліції і обласного УМВС.
Потерпілий внаслідок нападу розповів, що близько першої години дня, під час його недовгої зупинки під Житомиром, до фури під’їхав автомобіль «Ауді». З машини вийшли двоє чоловіків і, наставивши на далекобійника обрізи мисливських рушниць, забрали з металевого сейфа, що знаходиться в кабіні, гроші в сумі 500 тисяч гривень, які призначалися для придбання товару. За словами потерпілого, з переляку він не встиг запам’ятати номерні знаки розбійницького автомобіля.
Поки експерти намагалися виявити всі можливі сліди, оперативники слово за словом витягували з постраждалого далекобійника якомога більше інформації.
— Нас здивувало, що про такий зухвалий злочин чоловік повідомив у міліцію через чотири години, — говорить перший заступник начальника Житомирського РВ УМВС України в області Микола Нишпал. — А в ході з’ясування важливих деталей, у нас взагалі виникли підозри, чи був злочин насправді.
У котрий раз повторюючи історію, що з ним трапилася, далекобійник чомусь ніяк не міг пригадати, що говорив попереднього разу: два обрізи було чи один, чотири злочинці напали на нього чи двоє. В одному тільки він впевнено переконував правоохоронців, — що по дорозі з Харкова до Житомира ніде ні на хвилину не зупинявся. Але й ця інформація не ­знайшла свого підтвердження: водія, який ночував у фурі нині вночі, бачили на одному із дорожніх майданчиків інші далекобійники.
Вкрай заплутавшись у власних свідченнях, «постраждалий» водій здався і зізнався, що таким чином хотів присвоїти кругленьку суму грошей. Сподіваючись залишитися безкарним, далекобійник навіть запропонував міліціонерам по-братськи розділити півмільйона гривень. Отримавши відмову на щедру пропозицію, вигаднику нічого не залишалося, як показати, де приховав чужі гроші.
Тепер далекобійникові загрожує обмеження або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.
Ольга НОМЕРЧУК, СЗГ УМВС України в Житомирській області