Зустрiч з молодiжним активом мiста

10 січня у Молодіжному центрі відбулася зустріч молодіжного активу міста з представниками місцевої влади. Веселою колядою, привітальними словами з Різдвом Христовим розпочали дану зустріч активісти Молодіжного клубу «NIKA», за що отримали подарунки.
План зустрічі передбачав обговорення актуальних питань із життя міста, зокрема, доцільності перебування пам’ятника Леніну у центрі, біля Будинку рад. Присутні сміливо та впевнено висловлювали свої думки. Депутат міської ради Василь Остапчук наголосив: «Старше покоління боїться молоді, бо ми вас не розуміємо, не знаємо, що ви хочете. Молодь має бути активною, вміти висловлювати власну думку, бути патріотами рідного міста», — а також висловив готовність зустрічатися з молоддю.
Микола Іванюк закликав молодь «свідомо ставитися до власного життя, до історії». «На 10-річчя незалежності України, було перейменовано вулицю Леніна на Шевченка. З того часу актуальним є питання перенесення пам’ятника В.І.Леніну. Він стоїть у центрі міста, біля Будинку рад, «символізує» владу міста, тобто ми стоїмо на місці, а не розвиваємося», — зазначив Микола Олексійович.
Прозвучало багато різних думок, але найбільше присутнім припала до душі толерантна та виважена позиція отця Валентина: «Мені доводиться спілкуватися з різними за поглядами людьми, серед яких багато прихильників комуністичної ідеології. Тому, якщо радянський символ зруйнувати, то це викличе хвилю протестів багатотисячної армії цих прихильників. Ми маємо подумати, як краще позбавитися від символу боротьби з Церквою — пам’ятника Леніну, який на сьогодні, на щастя, не є уособленням української влади. Пам’ятник стоїть у центрі міста перед Будинком рад, і його потрібно обов’язково перенести. На місці пам’ятника В.І.Леніну можна встановити символ, який би об’єднував усі верстви населення. На моє переконання, таким символом може бути пам’ятник сім’ї, якого в місті ще не існує».
Отець Валентин зауважив, що ми, християни, не повинні відповідати злом на зло, оскільки тоді поступимося своїм християнським принципам.
Наприкінці зустрічі учасники дійшли висновку, що пам’ятник В.І.Леніну потрібно перенести в інше місце протягом 2013 року. Серед іншого вирішили найближчим часом подати пропозиції щодо співпраці з управлінням у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради і Молодіжним центром у 2013 році, а також подати кандидатуру для відзначення на щорічній церемонії підведення підсумків соціально-економічного розвитку міста «Гордість міста-2012».
Ольга КОЖУХОВА