Новий котел дозволить економити вдвічі

Новий котел дозволить економити вдвічі

КП «Новоград-Волинськтеплокомуненерго» продовжує курс на зменшення об’ємів споживання природного газу, тим самим виконуючи завдання, поставлене урядом.
3 січня відбувся офіційний пуск реконструйованої котельні, що опалює десяту школу. Відтепер котельня працює на пелетах. До речі, це вже другий об’єкт на балансі місцевого теплопостачального підприємства, переведений на цей вид альтернативного палива.
Як розповіла газеті «Звягель» директор Теплокомун­енерго Людмила ­ТОДОРОВИЧ, встановлений котел — виробництва ТОВ «Новоград-Волинський завод теплотехнічного обладнання», молодого на теренах міста підприємства, яке очолює Олег Головійчук. Проект, кошторисна вартість якого склала 292 тисячі гривень, реалізовано за рахунок субвенційних коштів, виділених у минулому році на соціально-економічний розвиток міста. Власне, монтаж нового обладнання виконано силами працівників Теплокомуненерго впродовж трьох тижнів.
«Використання пелетів дозволить економити на паливі приблизно вдвічі. Підраховано, що окупність проекту становить 2,7 роки. А загалом дві котельні на пелетах (пілотний проект завершено у минулому році на території міськрайТМО) дадуть можливість зменшити споживання природного газу на 500 тисяч кубометрів у рік», — зауважила Людмила Михайлівна.
На церемонії урочистого відкриття переобладнаної котельні особисто побував міський голова. Володимир Загривий зробив акцент на значному економічному ефекті від пуску такого котла, відзначив як плюс, те що обладнання виготовлене на місцевому підприємстві, та пообіцяв, що в подальшому такі котельні будуть у кожному навчальному закладі.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Володимира ПОТАЙЧУКА