Наші — на «Нових іменах України»

Наші — на «Нових іменах України»

У міській Школі мистецтв відкрито новий відділ народної пісні, який очолила Віра Юріївна Матвійчук. І ось 20 лютого юні виконавиці заявили про себе на Всеукраїнському огляді-конкурсі «Нові імена України» у Житомирі. Попри те, що цього року на конкурсі було найбільше учасників, — дівчата зайняли друге призове місце.
Настя Гальчук, учениця 8 класу гімназії, Марія Дудник, учениця 10 класу школи №2 та Ліда Гапончук, учениця 6 класу колегіуму, представили Новоград-Волинську школу мистецтв. Дівчата — переможниці конкурсу Настя і Марія — з радістю поділилися cвоїми враженнями з читачами «Хатинки-веселинки».
Марія Дудник, бандуристка:
— Вже кілька років співаю в «Ордані», і коли відкрився новий відділ народної пісні, то з радістю відвідую заняття. У мене багато друзів, разом з ними займаємося музикою. Плануємо продовжувати і далі музичну освіту. Представляти місто на конкурсі — це досить відповідально, тому готувалися з дівчатами сумлінно, як кажуть, не покладаючи рук. Мрію стати успішною людиною, яка має все, що їй потрібно, ставить перед собою мету і досягає її.
Настя Гальчук, піаністка:
— Займатися дуже цікаво. Заняття у Школі мистецтв і в «Ордані» допомогли багато чого здобути, зрозуміти, піти правильним шляхом. У музичній навчаюся з другого класу. Спочатку друзі не дуже сприйняли моє захоплення, але коли чогось досягла, то почали розуміти, підтримувати, допомагати. У майбутньому хочу стати лікарем, а якщо буде можливість, — здобути другу, музичну, освіту. Мої рідні радіють за мене, хочуть, аби вчилася далі саме народному співу.
Хочемо побажати читачам вірити в себе, мріяти і перемагати!