Зброя самогубства — так називають наркотики

(Продовження. Початок у №11 (63) від 15 березня 2013 року)

ПОСТАВТЕ СЕБЕ НА МІСЦЕ ДИТИНИ
Спробуйте подивитися на світ очима дитини! Молоді люди схильні перебільшувати свої проблеми, припускаючи, що ніхто інший ніколи не мав точно таких же труднощів. Дайте їй зрозуміти, що вона не одна у своїй проблемі. Співчувайте дитині, будьте зацікавлені в її проблемах. Ви не повинні давати готові рішення і докучати дитині нудними розповідями про ваше минуле. Важливо, щоб ваше чадо відчуло вашу готовність допомогти йому, якщо це виявиться необхідним.
ПРОВОДЬТЕ ЧАС ІЗ ДИТИНОЮ
Зробіть що-небудь, що буде цікаве для обох. Зв’язок завжди цікавіший, коли він створюється ненаграно, коли обидві сторони поділяють задоволення бути разом. Не обов’язково планувати щось особливе. Ви просто можете сходити разом у кіно, на футбол або подивитися телевізор. Це не так важливо, як ви проводите час разом. Головне, щоб це приносило взаємне задоволення і відбувалося регулярно.
ПОДРУЖІТЬСЯ З ДРУЗЯМИ ВАШИХ ДІТЕЙ!
Як правило, молоді люди пробують наркотики у якихось компаніях. Цілком можливо, що ті, хто приймає наркотики, чинять психологічний тиск на інших, примушують слідувати їх прикладу. Постарайтеся дізнатися і зустрітися з друзями ваших дітей, навіть якщо вони не ті, кого ви б вибрали для них. Запросіть їх додому, визначте їм місце, де вони можуть бути разом. Таким чином, ви будете знати, що вони роблять.
ПІДТРИМАЙТЕ ІНТЕРЕСИ СВОЄЇ ДИТИНИ
Нудьга і невизначеність, що робити із самим собою, є прямим шляхом до наркотиків. Допоможіть дітям з’ясувати, що їх насправді цікавить. Заохочуйте їх до своїх захоплень. створюйте умови для розвитку їхніх інтересів.
Не варто недооцінювати наших дітей!
Всі діти мають деякі здібності. Іноді важко знайти батьків, котрі підтримують своїх дітей у прагненні до розвитку. Коли діти бачать, що вони чогось досягають і отримують належне визнання цього, це додає їм впевненості і віри у свої здібності. Це спонукає їх до нових відкриттів власного потенціалу. Швидше за все, такі діти навряд чи матимуть потяг до наркотиків.
І.ВОВЧЕНКО, помічник начальника МВ зі зв’язків із громадськістю та ЗМІ, старший лейтенант міліції
(Далі буде)