Молодший утікач повернувся додому

Навряд чи можна назвати ­позитивним вчинок уже добре нам відомих братів, котрі без дозволу взяли вдома велику суму грошей і тихцем утекли до Києва, але те, що ці хлопці останніми тижнями стали героями багатьох вітчизняних ЗМІ, — це факт.
Як ми вже повідомляли в попередніх номерах «Звягеля», майже місяць тому 15-річний Віталій і 12-річний Дмитро із с.Майстрова Воля Новоград-Волинського району без дозволу батьків втекли до нашої столиці. Підлітки тиждень жили по підвалах, проїли більше тисячі «домашніх» грошей і прибилися до одного із київських під’їздів, де їх примітив місцевий житель. Він підгодовував хлопців. А коли помітив, що менший обморозився, то викликав швидку.
За старшим сином, Віталієм, приїжджала мати із працівником міліції, а от меншого забрати не вдалося. Він потребував стаціонарного лікування.
І ось третього квітня Дмитрик-мандрівник зрештою повернувся дододу.
— Я третього квітня сама за ним їздила, — по телефону нам повідомила Тетяна Борисівна, мати втікачів. — А сьогодні (десятого квітня), слава Богу, Дмитрик пішов до школи.
Тетяна Борисівна також повідомила, що менший її син вилікувався ще не повністю. Певний час він має приймати пігулки і спеціальною маззю мастити ступні, які обморозив у ті холодні дні у Києві. А ще жінка додала, що хоч ініціатива побачити світ була від меншого сина, та він шкодує, що так вчинив. І обіцяє, що такого більше не зробить.
Микола МАРУСЯК