Справжнє милосердя — це, передусім, конкретні справи

18 квітня виповнилося 95 років від дня створення Товариства Червоного Хреста України — найбільшої за чисельністю в країні громадської організації, основним завданням якої є сприяння органам державної влади в їх діяльності у гуманітарній сфері.
Новоград-Волинською міськрайонною організацією, діяльність якої підтримується і здійснюється у тісній співпраці з міською та районною владою, успішно втілюється програма «Патронажна сестра». Медичні сестри Червоного Хреста, які обслуговують у місті 710 громадян та 309 громадян у районі, — це для багатьох підопічних не тільки «швидка медична допомога», вони є ланцюжком, який єднає немічних людей із цілим світом. Лише минулого року працівники патронажної служби милосердя здійснили 51849 медичних послуг, вирішили 17795 соціально-побутових питань.
Центр медико-соціальної допомоги Червоного Хреста, який працює з 2003 року, надав у 2012 році медичних послуг 9942 громадянам. У центрі діють масажний, фізіотерапевтичний, маніпуляційний кабінети, пункт прокату предметів для догляду за хворими, банк одягу для малозабезпечених громадян, маємо склад речей на випадок надзвичайних ситуацій.
З 1990 року, завдяки Червоному Хресту, в Україні діє Міжнародна чорнобильська програма гуманітарної допомоги та реабілітації. У рамках цієї програми з 1991 року в області функціонує пересувна діагностична лабораторія Червоного Хреста, яка неодноразово працювала в нашому місті та районі. У Коростені на базі залізничної лікарні понад десять років діє Хоспіс Червоного Хреста для онкохворих.
Бути поруч із людьми, які належать до найуразливіших верств населення, і всіляко допомагати їм, намагаючись зробити життя громадян кращим, — у цьому вбачає своє гуманне покликання Червоний Хрест. Адже справжнє милосердя — це, передусім, конкретні справи.
Хочу звернутися зі словами подяки до всіх жителів міста та району, які роблять свій незначний, але вагомий внесок до благородної справи на благо людей. Працівники нашої організації, волонтери та активісти Червоного Хреста, це — наше спільне свято, з яким дозвольте всіх привітати і побажати людського щастя, здоров’я, добробуту.
В.КОНСТАНТИНОВА, голова Новоград-Волинської міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста