Відпочивайте та не оскверняйте

Зараз, у час суворого життя і екологічних проблем, кожен із нас прагне до здорового способу життя.
І тільки в спілкуванні з природою, любові до неї дане прагнення може стати реальністю. Відповідно для отримання позитивних емоцій, оточуюча нас природа повинна бути чистою, доглянутою, такою, що вражає, звичайно, у позитивному сенсі.
На жаль, не завжди і не скрізь ми можемо знайти такі омріяні місця.
Адже, у звязку з розвитком цивілізації, майже не залишилося в природі місць, де б не ступала нога людини, а, відповідно, є її вплив на оточуюче довкілля.
Побутове сміття, поламані і зрубані дерева, залишки від кострищ, сліди від автомобілів ми можемо зустріти скрізь. Особливо це стосується міських, приміських, тих, що понад автошляхами та навколо населених пунктів, лісів.
Працівники лісу ДП «Ново­град-Волинське досвідне лісо­мисливське господарство» додають значних зусиль для очистки навколишніх лісів від побутового сміття, охорони їх від незаконних рубок та лісових пожеж.
Слід відмітити, що з кожним роком проблем збільшується, і це говорить про відповідну «любов» людини до природи.
Тож ДП «Новоград-Волинське досвідне лісомисливське господарство» звертається до громадян міста і району з проханням не смітити в лісі, не пошкоджувати дерев, не розводити багать у лісі, не випалювати сухої трави, не заїжджати на територію лісу автотранспортом, бо враження після таких відвідувань лісу приємними не назвеш. Крім того, вищеперераховані дії розцінюються як порушення чинного законодавства, за що передбачена відповідальність.
Можливо, нижче наведені рядки спонукають нас до шанобливого ставлення до лісу.
Є храм релігії, науки,
І просто є природи храм
З деревами, що тягнуть руки
Назустріч сонцю і вітрам.
Він обігріє тебе взимку,
Від спеки заховає в тінь,
Заходь сюди, будь серцем чуйний,
Не оскверняй красу святинь!!!

З повагою працівники лісу, ДП «Новоград-Волинське ДЛМГ»