Дорослого чоловіка вбили підлітки

24 квітня 2013 року, пізно ввечері, до чергової частини Новоград-Волинського МВ надійшло телефонне повідомлення від жінки, котра перебувала у збентеженому стані, та назвала лише адресу, за якою одразу виїхала слідчо-оперативна група.
Прибувши на місце пригоди, до однієї із квартир житлового будинку міста, було виявлено факт розбійного нападу, внаслідок якого жінка 1946 року народження отримала тілесні ушкодження, а її 55-річний чоловік загинув.
У ході розслідування та проведення оперативно-розшукових заходів, по гарячих слідах працівниками міськвідділу було встановлено місцезнаходження злочинців. Ними виявились троє неповнолітніх хлопців, мешканців м.Новоград-Волинський, котрі, діючи за попередньою змовою між собою, з метою вчинення нападу та заволодіння майном скоїли даний злочин.
З пояснень підлітків стало відомо, що попередньо, по мобільному телефону, вони зв’язалися з потерпілим та домовились про те, що прийдуть до нього і під заставу певних прикрас чоловік дасть їм гроші.
Двоє із неповнолітніх раніше були знайомі з потерпілим, оскільки у минулому мали подібні справи. Проте на цей раз їхні наміри були іншими. Хлопці взяли із собою справжні «предмети залякування», щоб заволодіти майном чоловіка незаконним шляхом.
Під час сутички, жінка отримала чисельні тілесні ушкодження, а чоловік загинув від втрати крові, йому було нанесено колото-ріжучу рану в район шийного відділу, що була не сумісною із життям.
На даний час зловмисників затримано, двоє з них перебувають в ізоляторі тимчасового тримання (ч.3 ст.187 КК України), та вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу — взяття під варту.
Інна ВОВЧЕНКО, помічник начальника МВ, старший лейтенант міліції