Майстер-клас від чемпіона

Майстер-клас від чемпіона

Останнім часом у світі стрімко набирають популярності змішані види силових єдиноборств — такі, що поєднують у собі найефективніші елементи ведення бою, запозичені з класичних видів спорту. Зокрема, йдеться про панкратіон — вид силових єдиноборств, що виник у Греції ще в часи перших Олімпійських ігор, та грепплінг, який суміщає в собі техніку всіх борцівських дисциплін.
Детальніше про особливості цих видів спорту звягельським любителям силових єдиноборств розповів володар кубку світу з панкратіону, чемпіон України з грепплінгу, майстер спорту із самбо, головний тренер збірної Києва з панкратіону Алексан Мхітарян, котрий 11 та 12 травня у Новограді-Волинському провів майстер-клас для спортсменів СК «Євробокс» і «Вулф».
Організаторами заходу виступили вищезгадані спортивні клуби спільно з федерацією боксу міста Новограда-Волинського. Учасниками тренувань у рамках майстер-класу стали понад 50 спортсменів, для яких Алексан Мхітарян провів чотири тренування, демонструючи силові прийоми, характерні для сучасних панкратіону та грепплінгу.
«На завершення було проведено турнір, під час якого вихованці клубів продемонстрували високий рівень майстерності», — розповів «Звягелю» президент міської федерації боксу Леонід ПЛІСАК. Він також відзначив, що в подальшому планується такий же семінар за участю Максима Бурсака — інтерконтинентального чемпіона WBO в середній вазі.
За перебігом подій із життя місцевого боксу можна слідкувати в Інтернеті (http://eurobox.com.ua).
Олег БРЮХАНОВ
Фото Олександра НАГОРНЮКА, кореспондента СК «Євробокс»