Дитячий майданчик — джерело небезпеки

Дитячий майданчик — джерело небезпеки

ВЛАДА ОБІЦЯЄ ВЖЕ ЦИМИ ДНЯМИ ВЗЯТИСЯ ЗА РЕМОНТ
«Коли нарешті відремон­тують дитячий майданчик у місцевому Парку культури й відпочинку? Невже наші чиновники опам’ятаються тільки після, не дай Боже, каліцтва якоїсь дитини? Адже навіть з’їхати з елементарної гірки — це подвиг для дитини», — такий стислий, але промовистий лист нещодавно надійшов на електронну адресу редакції.
Символічно, що ми отримали листа незадовго до трагедії, що сталася на одному з дитячих майданчиків у Бердичеві. Там, нагадаємо, 7-річна дівчинка померла від сильного удару по голові, спричиненого колодою, яка відірвалася від гойдалки…
Як стало відомо «Звягелю», після цього інциденту міська влада Новограда-Волинського ініціювала перевірку всіх дитячих майданчиків, що розташовані на території міста. Втім, на дитячих гірках, що в Парку культури, ще й досі можна помітити протрухлі, а подекуди й відсутні дошки. Такі пастки залишаються потенційним джерелом дитячого травматизму.
До слова, у серпні 2010 року наша газета вже порушувала цю проблему. Тоді на згаданому майданчику зазнав травми хлопчик, провалившись у дірку між дошками на гірці. Невдовзі злощасну дірку залатали, а майданчик причепурили, зробивши безпечнішим.
Нині, як нам повідомили у відділі культури міської ради, також планують терміновий ремонт. Стверджують, що навіть кошти на це передбачені, але стикнулися із несподіваною проблемою — відсутністю підрядників, які б погодилися взяти на себе цю роботу, оскільки заробіток там не значний. Три тижні вели перемовини з одним підрядником, але той відмовився, зараз отримали погодження від іншого.
«Ми вивчили проблему, знаємо, де і який гвинтик потрібно прикрутити, яку дошку замінити. Буквально цими днями підрядник стане до роботи», — запевнила заступник начальника відділу культури міської ради Лариса ЗАЄЦЬ.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Володимира ПОТАЙЧУКА