Нова пісня про Новоград — подарунок до свята від гурту «Вітер знає»

Нова пісня про Новоград — подарунок до свята від гурту «Вітер знає»

Схоже, організатори таки дослухалися до побажань молоді, запросивши на «Лесині джерела» молодіжний рівненський гурт «Вітер знає». Саме ця група виступатиме на головній сцені міста під завісу суботнього святкування — після святкового феєрверку. І нехай це не мегапопулярні «Океан Ельзи» чи «Бумбокс», але ця українська група впевнено завойовує прихильність слухачів. А найголовніше, що тексти для їхніх пісень пише… наш земляк — Юрій Михалечко. На свято музиканти приїдуть з ексклюзивною метою — презентувати дві нових пісні, одна з яких — про наш Новоград-Волинський.
— Юро, тебе у Новограді знають здебільшого як приватного підприємця, а от про твою творчість більше досі відомо, на жаль, за межами рідного міста. А ну, розповідай!
— Ти маєш рацію, у нас чомусь усі дуже дивуються, а часом й не вірять, що я маю відношення до творчості. А тексти для пісень я пишу вже три роки. За цей час маю вже два реалізованих проекти для просування власної творчості — взяв участь у створенні гуртів «Хто Next» (м.Житомир) і «Вітер знає» (м.Дубно).
— Відеоролик на пісню «Мій Житомир» групи «Хто Next» за перший рік зібрав майже сто тисяч переглядів у Інтернеті. Це ти написав для житомирян пісню?
— Так, пісня створена на мої слова. Ця та інші наші пісні пішли в ротацію на багатьох радіостанціях і звучали в ефірі «1+1» та «Першого каналу», рівненського та житомирського телебачення. Але оскільки стиль гурту був ближчий до року, то виникла ідея створити поп-гурт — так виникла група «Вітер Знає», яка теж здобула популярність. Зокрема, завдяки таким пісням, як «На клавішах ночі», «Футболіє Україна» та «Плаче Львів».
— Що відчуваєш, коли чуєш свою пісню по радіо?
— Важко передати емоції, які охоплюють, коли ти знаходишся десь у іншому кутку України і чуєш в ефірі пісні, до створення яких ти причетний. Я не уявляв, що зможу чогось пристойного у музиці досягнути, а мурликати собі «під ніс» властиво, мабуть, кожній творчій людині.
— Ти пишеш тільки тексти? Хто допомагає створювати пісні?
— Писати музику, не маючи музичної освіти і досвіду, практично нереально, але, покладаючись на шосте відчуття, я маю безпосередній вплив на створення частини мелодій. А загалом їх створює мій друг і талановитий аранжувальник — Олександр Ступак з Дубного. До речі, вокалістів гурту «Вітер знає» звати Вікторія Додь та Олексій Мосійчук.
— На свято «Лесині джерела» гурт приїде з особливою метою — презентувати твою пісню про рідний Новоград-Волинський. Яку реакцію очікуєш від земляків на твій музичний подарунок?
— Важко сказати… Хотілося би, щоб пісня викликала у слухачів такі ж теплі емоції та відгуки, як свого часу викликала пісня про Житомир. А саме, щоб зворушила у душах людей любов до свого міста і бажання повертатися сюди знову і знову з усіх доріг, з приємним, особливим щемом у серці… До речі, проанонсую, що до Дня міста хочу доробити ще й відеоролик про Новоград. Думаю, він багатьом буде до вподоби.
— Чи є плани створити кліп на пісню про Новоград?
— Є навіть сценарій повноцінного кліпу, але все впирається у гроші — потрібно близько п’яти тисяч гривень. Хочеться вірити, що це не лише мені потрібно, а й місту, якому присвячена пісня. Я вже фінансував кліп на пісню «Мама» гурту «Хто Next», тож маю досвід. Серед тих, хто бачив кліп, байдужих не лишилось — і пісня, і відео чіпляють до сліз. У Житомирі на День міста на пісню «Мій Житомир» зробили цілий мюзикл у драмтеатрі. Під неї житомиряни танець на «Майданс» готували.
— Що ж, будемо чекати реакції на виступ гурту у Новограді і на презентацію нової пісні. Бажаю нових творчих здобутків!
— Дякую за розмову і побажання. Місто, зі святом тебе!
Розмовляла Юлія КЛИМЧУК